Miért érdemes igénybe venni álláskeresési tanácsadásunkat?

DSCN3296

A Lépéselőny Egyesület munkaerő-közvetítési területének feladata a hátrányos helyzetű, illetve a megváltozott munkaképességű álláskeresők felkészítése, fejlesztése. Munkatársunk, Bodnár Erika, rehabilitációs mentorként támogatja a munkavállalókat céljaik elérésében. A cikkből kiderül, hogy milyen módszerekkel készítjük fel az álláskeresőket arra, hogy kilépjenek a nyílt munkaerő-piacra.

Miben segít rehabilitációs mentorunk?

A rehabilitációs mentornak többrétű feladata van. Az elsődleges, hogy irányt mutasson és segítséget nyújtson a megváltozott munkaképességű dolgozóknak, ha kell, szociális területen segítsen, tanácsokat adjon. Egyéni tanácsadásokkal segítek, hogy sikeresebbek legyenek mind önértékelésben, mind munkavállalás szempontjából.

Elégedett vagy az Önéletrajzoddal?

Munkatársunk olyan önéletrajzok megírásában segít, amelyek felkeltik a munkáltató figyelmét, hiszen egy önéletrajz akkor jó, ha egyénre szabott. A készségek, önértékelés tisztázása is lehet szempont egy álláskereső támogatásában. Nagy lépés, ha bekerül a jelölt az állásinterjúra. Ilyenkor mentorunk segít a felkészülésben. Sok emberrel előfordul, hogy több képesség van benne, mint amit egy állásinterjún mutat magából, ahol nagyon izgul. Lehetőséget biztosítunk próbainterjúra, ezáltal láthatjuk, hogy melyik területeket kell erősíteni az álláskeresőnél.

Milyen képzéseket kínálunk számodra?

Vannak olyan tréningeink, amelyek különböző készségeket fejlesztenek, például digitális írástudás, ECDL képzés, számítógépes tudást fejlesztő tréningek. A Lélekszerda képzéseink között különleges helyet foglal el, hiszen rendszeres és bárki által hozzáférhető, hogy segítséget nyújtson – akár témánként is- Debrecen közösségének. Kiknek ajánljuk a Lélekszerda eseménysorozatot?

  • Akiknek lelki gondjaik vannak.
  • Akinek közvetlen környezetében lelki gondokkal küzdő családtagja van.
  • Aki problémával küzdő emberekkel foglalkozik munkája során.
  • Aki olyan közösségbe tartozik, ahol az emberek figyelnek egymásra.

Megváltozott munkaképességű vagy?

Védett Műhelyünk a megváltozott munkaképességűek életében magabiztosságot növelő munkahely és munkalehetőség, amiben ők is sikeresnek érezhetik magukat. Ugyanúgy dolgozhatnak, mint egészséges társaik, tapasztalatot szerezhetnek, nyilván védett körülmények között. Vannak munkafolyamatok, szituációs helyzetek, amiket gyakorolhatnak egy közösségben, kipróbálhatják milyen csapatban dolgozni. A Védett Műhelyre tekinthetnek ugródeszkaként, ahhoz hogy sikeresen el tudjanak helyezkedni a jövőben a nyílt munkaerő-piacon.

Keress fel minket bátran!

Elérhetőségünk:

Lépéselőny Közhasznú Egyesület

4026 Debrecen, Csap utca 36.

Telefon/Fax: 52/321-666

Mobil: 20/577-7863

E-mail: foglalkoztatasikozpont@gmail.com