A megváltozott munkaképességű személyek alkalmazása munkáltatói oldalról megközelítve

megváltozott munkaképességű személyek alkalmazása egyszerűenA megváltozott munkaképességű munkavállalókkal kapcsolatban sok esetben felvetődik a kérdés, hogy ki és mikortól számít annak, mennyire alkalmas bizonyos munkákra. Ennek megválaszolásában segíti Debrecen és Hajdú-Bihar megye munkáltatóinak a Debreceni Foglalkoztatási Központ kiválasztásrendszere.

A megváltozott munkaképességet köznapi értelemben gyakran szinonimaként használják az egészségkárosodott, a fogyatékos, a speciális vagy csökkent munkaképességű, rokkant szavakkal, pedig ezek eltérő fogalmak. A felsorolt szavak mind külön kategóriákat jelölnek, eltérő jogok illetik, és más-más kötelezettségek vonatkoznak az így megnevezett embertársainkra.

Munkajogi vonatkozások megváltozott munkaképességű személyek alkalmazásában

A hazai jogi szabályozás meglehetősen bonyolult módon szabályozza a megváltozott munkaképesség fogalmát és a hozzákapcsolódó munkajogi és szociális támogatási rendszert. A jelenlegi komplex rehabilitációs szemléletmód lehetővé teszi a differenciálást és aktivitásra ösztönzi a munkaadói (kötelező foglalkoztatás) és munkavállalói oldalt (megmaradt munkaképesség előtérbe kerülése, felülvizsgálatok), de bonyolultsága és komplexitása miatt nehezen átlátható és érthető (szakértő bevonása nélkül).

Jelenleg a megváltozott munkaképességű személyek jogi vonatkozásait a 2011. évi CXCI. törvény, a megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól és egyes törvények módosításáról jogszabály tárgyalja.
A megváltozott munkaképességű személyek munkába állíthatóságának megítéléséhez szakemberek által elvégzett speciális kiválasztási folyamat és a kezelőorvossal történt konzultáció szükséges. A szakembereknek meg kell ismerniük a munkakör körülményeit, esetleges veszélyeit is. Amennyiben itt nem merülnek fel ellenérvek, kizáró körülmények az orvosi szakvéleménynek (kezelőorvos, üzemorvos, NRSZH komplex minősítés). A képességeinek megfelelő munkakörben alkalmazhatóak, mint bármely más egészséges személy.

Ennek a folyamatnak az ellenőrzöttsége hatalmas felelősség, ezt a terhet veszi le a munkáltatói oldalról. Ebben segíti a debreceni vállalkozásokat, megváltozott munkaképességű személyek alkalmazásában a Debreceni Foglalkoztatási Központ szakértő testülete és munkatársai.