Megváltozott emberi erőforrások

megváltozott munkaképességű személyek alkalmazása egyszerűenMegváltozott a világ, a munka világa is. A megváltozott egészségi állapot, nem jelent megváltozott munkaképességet feltétlenül. Csak a körülmények változtak meg a munkavállaló életében! -Beteg lett!-

Hogyan alakult a megváltozott egészségi állapotban lévő emberi erőforrások munkáltatói gyakorlata?

A mai világban lehetőség van irodai munkák ellátására Home Office rendszerben, így ha valaki egy multinacionális vállalatnál vagy egy rugalmas kisvállalkozásban dolgozik. Egy megfázással vagy influenzával nem fog bemenni és tovább terjeszteni a munkatársak között a betegséget. Viszont nem kell attól se félnie, hogy a jövedelmének egy része kiesik a betegszabadság idejére, mert képes megoldani a problémát a mai kor technológiai eszközeivel!

Akik tartós egészségi károsodást szenvedtek el vagy fogyatékkal élnek, azok számára már nem  a csökkent munkaképességű elnevezést használjuk, és nem a rokkant titulust. Akik még aktív korban élnek a betegségükkel ismét vissza kell (érdemes) térniük a munka világába. Azért, hogy esélyük legyen egy jobb életre, legyen öregségi nyugdíj alapjuk. Valamint ne fussanak ki, esetlegesen egy felülvizsgálatot követően az ellátási rendszerből sem!

A Debreceni Foglalkoztatási Központban egy olyan munkaközvetítési módszert dolgoztunk ki, ahol mindig a megváltozott helyzethez igazodik. A munkakereső a lehetőségeinek, képességeinek és képzettségének legmegfelelőbb módon használja ki saját emberi erőforrásait, önmaga életét jobb irányba terelve.

Hiszen a munka nem csak anyagilag éri meg de emberileg is sokat jelent, az önbecsülésben és az emberi kapcsolatok minőségében is.

Megváltozott a világ, már lassan vége a másodrendű állampolgár hozzáállásnak. Hiszen aki dolgozik, munkát végez, azok befizetett nyugdíjjárulékai adják össze a szülők időskori nyűdíjjellátását, s gondoskodik a jövő generációjáról is.

2015.10.12