Megnyitotta kapuit a KÖZ-PONT Ifjúsági Iroda és Közösségi Tér

 

DSC05291A KÖZ-PONT Ifjúsági Iroda és Közösségi Tér ma délelőtt megnyitotta kapuit az érdeklődők előtt. Bálega János, az egyesület elnöke mondta a köszöntőbeszédet. Röviden bemutatta az egyesületet, beszélt a jövőbeli célokról és tervekről.

A KÖZ-PONT Ifjúsági Iroda 2001-ben kezdte meg működését. Lelkes fiatal önkéntesek azzal a céllal hozták létre, hogy ifjú felnőttekként támogassák az akkori Városi Diákönkormányzatot, valamint szakmai, pénzügyi és jogi háttérként segítsék azt.

Az Egyesület a 2008-as évben nagyon komoly változásokon ment keresztül. Ez év őszétől már nem az Egyesület biztosított hátteret a Városi Diákönkormányzatnak, hiszen az informális szervezet teljesen átalakult. A Debreceni Civilek csoportként megszűnt működni és egy szélesebb körű önkéntes programmá alakult.

DSC05290

2009-től ismerhetjük KÖZ-PONT Ifjúsági Egyesületként. Célcsoportjuk a 10 és 30 év közötti korosztály, olyanok, akik tenni akarnak közösségükért.Küldetésüknek tekintik a fiatalok helyzetbe hozását és önkéntes hálózat működtetését az Észak-alföldi régióban.

Az új iroda

Megnyitóján Bálega János kiemelte, hogy egy igazi közösségi térként szeretnék működtetni a helyet, ahol lehetőséget teremtenek arra, hogy a különböző események ingyen nyilvánosságot kapjanak, például: kiállítások, filmklubok, tréningek, stb.

Ezenkívül teret ad az önkénteseknek (középiskolás és egyetemista korosztály) arra, hogy gyakorlatot szerezzenek az irodai munkában, programszervezésben, illetve lehetőséget ad arra, hogy emberekkel ismerkedjenek, barátkozzanak, új kapcsolatokat alakíthassanak ki.

KÖZ-Pont Ifjúsági Iroda

Az iroda szerepe az információközvetítés, hiszen helyben forgatható szóróanyagokból informálódhat bárki civilszervezetekről, kulturális eseményekről, nemzetközi lehetőségekről, fiatalokat érintő kérdésekről.

A napokban indul ingyenes olasz és spanyol nyelvtanfolyamuk, amelyet külföldi önkéntesek tartanak. A Debreceni Pláza földszinti KÖZ-PONT irodájában hamarosan megérkeznek a pingpong és csocsóasztalok, így a kellemes időtöltés is garantált.