Már Balatonalmádiban is elérhető a helyi Nóra-Pont!

balatonalmádi Nóra-pont

A Start Balaton Szociális Szövetkezet és Nagycsaládosok Balatonalmádi Egyesülete, “JUMP UP MUM! – Ugródeszka Nőknek elnevezésű program keretében megnyitotta a helyi Nóra-Pontot. A Nóra-hálózat tagjaként munkaerő-piaci és esélyegyenlőségi tanácsadással foglalkoznak.

A nyitórendezvényen kerekasztal-beszélgetéssel és előadásokkal várták az érdeklődőket. Az eseményt Keszey János, Balatonalmádi polgármestere nyitotta meg, aki tagja a Balatonalmádi Nagycsaládosok Egyesületének is. Ezt követően Polgár Tamás, a Norvég Királyság Nagykövetségének tanácsadója felolvasta a norvég nagykövet üzenetét. Keveházi Katalin és Kánya Kinga a Jól-Lét Alapítványtól bemutatta a Nóra-Hálózatot, illetve beszéltek a norvégiai tanulmányút során szerzett tapasztalatokról.

Benedek Anna, a Nagycsaládosok Balatonalmádi Egyesületének elnöke bemutatta a szervezetet, valamint Nyisztor Adrienn a Start Balaton Szociális Szövetkezet munkájáról beszélt. A debreceni Lépéselőny Egyesület is képviseltette magát a kerekasztal beszélgetésen.

20140923_100540

Több témakört jártak körbe az előadók, így a következő kérdésekre kaphattak választ az érintettek, a résztvevők: Vannak-e a kisgyermekes anyukáknak „karrier-álmai”? Összeegyeztethető a család és a munkahely? Miért vannak rosszabb helyzetben a nők a munkaerő-piacon? Mit jelent az ÜVEGPLAFON jelenség a női karrierben? Mit jelent a női esélyegyenlőség, mi haszna ebből a férfiaknak, családoknak? Milyen a nyugati munkaerő-piaci példa, ott hogy dolgoznak a nők a család mellett, mit tanulhatunk tőlük? Mennyire oszlanak meg manapság a háztartási és gyereknevelési feladatok nők és férfiak között? A jelenlévő anyukák is hozzászóltak a témákhoz, akik hat éven aluli gyerekeket nevelnek, ugyanakkor dolgoznak is.

A kerekasztal beszélgetést követően a „Legvisszafogadóbb Munkahely” címet elnyert Budai Egészség- központ Kft. humánerőforrás-menedzsere, Malinkó Hajnalka ismertetette miért éri meg egy cégnek alkalmazni a GYED/GYES-ről visszatérő kismamát, miként lehet rugalmas a munkahely a kisgyerekesek alkalmazásában valamint mit jelent a „Munkáltatói márka” fogalma.