Lépéselőnyben a családbarát munkahelyek

családbarát munkahelyCsaládbarát munkahelyek szerepeiről még nem beszéltünk, de ez minden szempontból egy igazán fontos dolog a Lépéselőny Egyesület működtetésében is. A családbarát munkahely kultúrájának megteremtésével kívánunk ugyanis jó üzenetet közvetíteni. Intézményeink kialakításában külön odafigyelünk a családbarát környezetre. 

Nézetünk szerint csak a társadalmi felelősségvállalás képes hosszú távon teljesíteni:

  • Kiegyensúlyozott munkaerővel jobban lehet teljesíteni a kiszámíthatóbb működés érdekében.
  • A lojális és bizalmi légkör miatt a tervezhetőség, a humán erőforrás lényegesen jobban kiaknázható
  • A felelősségvállalás egy családbarát munkahelyen fokozott odafigyeléssel jár az egyénnel szemben, aki így a gondoskodó vállalati kultúrát, a biztonságot megtapasztalva nagyobb örömmel fogja a rábízott feadatot ellátni.

A családbarát munkahelyi környezet megteremtése

Sok olyan apróbb összetevő van, amelyek nem is annyira pénzt igényelnek a munkáltatótól, mint inkább megfelelő hozzáállást. A Lépéselőny Egyesület alapítóinak szándéka is e felé irányult, rengeteg nagycsaládos munkavállalója van az egyesületnek. A gyermekek elhelyezése, ha néha gondot okozna, nem probléma, ha jelen vannak a munkahelyen. Ez bizony igen nagy segítség tud lenni a munkavállalónak és nem kell kényszerszabadságot kivennie.

Kismama-barát Intézmény vagyunk!

A Lépéselőny Egyesülethez betérők nem csak egy családbarát munkahelyet láthatnak működés közben. A Debreceni Foglalkoztatási Központba érkező kismamák azt is megtapasztalhatják, hogy intézményeink szoptatásbarát megoldásokkal rendelkeznek. A kisgyermekkel érkező álláskereső vagy képzésekre jelentkező anyukák mellett a legkisebbek is megtalálják azt, amitől jól érezhetik magukat.

2016.07.25.