Lélekszerda újratöltve!

Lélekszerda

Ismét elindult Lélekműhelyünk! A szokásos helyen és a szokásos időben várunk minden kedves érdeklődőt egy sokkal gyakorlatiasabb, de annál izgalmasabb félévvel. Tarts velünk és kukkants bele előzetesen a témákba! 

 1. Mindfulness technika: A mindfulness az a készség, amely segít kontroll alatt tartani az elmét. Gyökereit a buddhista meditációs technikák alkotják. A mindfulness alapja 3 fontos készség, amit nap mint nap gyakorolva fejleszthetünk. Éber jelenlét: A figyelmünket a jelenre kell irányítani, és megnézni, mi történik bennünk és a külvilágban. Nyitott hozzáállás: elfogadni önmagunkat és a külvilág tapasztalatait.Tudatosság: odafigyelve a jelenre, tudatosan a leghatékonyabb cselekvést választani.
 2. Színezd újra! Az előző Lélekszerda “évadában” már találkozhattunk a színek lelkünkre gyakorolt hatásaival. A folytatásban sokkal inkább a gyakorlatra fektetünk majd hangsúlyt: színezünk, közös élményeket teremtünk.
 3. A gyógyító érintés művészete: avagy a haptonómia ránk gyakorolt hatását is megismerhetjük. Miben tud segíteni?
  • az önbizalom és az önelfogadás nehézségeink leküzdésében
  • az érzelmek megélésével és kifejezésével kapcsolatos problémák leküzdésében
  • a közelséggel és a bensőséges kapcsolatok létrehozásával és megtartásával kapcsolatos problémák esetén
  • szorongás esetén
  • az érintés és az érintés elfogadásának nehézségei esetén
  • és sok minden másban
 4. A szem a lélek tükre! Minden komplex tapasztalás is az érzékszerveinken át képeződik le bennünk. Kommunikáció közben a szemmozgások sajátos törvényszerűségeket mutatnak. Lélekszerdán közösen kipróbáljuk, hogyan is működik a szemmozgásos technika, amelyet már alkalmaz a kineziológia, az NLP (neurolingvisztikai programozás) és más rendszerek is.
 5. Művészetterápia: Ebben a félévben külső helyszínen is tartunk majd Lélekszerdát, ahol a résztvevők kibontakoztathatják kreativitásukat, szobrászkodhatnak, az alkotásokat pedig kiállítjuk a Debreceni Szivárványházban.
 6. Ezenkívül beteg embereket támogató program keretében segítünk megmutatni a családoknak, hogyan szervezzék meg hétköznapjaikat, hogy a betegség ne csak teher legyen.

 

Várunk Mindenkit szeretettel!

Helyszín: 4026 Debrecen Csap u. 36. Debreceni Szivárványház foglalkoztató terme

Időpont: minden szerda reggel 9:00 

Facebook elérhetőség

2016.09.14.