Lélekszerda előadás sorozatában az öngyilkosság szakszerű megelőzéséről hallhattunk

Lélekszerda előadás azöngyilkosság megelőzésének módszerérőlNovember 18.-án a Lélekszerda előadás sorozatában az öngyilkosságról szóltunk, a szándék indítékairól, típusairól hogyan kell kezelni azon ismerősünket, aki jelezni próbál felénk. A hírnév a siker a gazdagság sem védhet meg az önpusztító hajlamtól.
Az öngyilkosság örökletessége, kulturális háttér megítélés szerepéről is sok érdekes adatot tudhattunk meg Rády Eszter pszichológusunk előadásából.
Az öngyilkossághoz való jog tárgyilagos kezelése fontos, se elhallgatni, se lekussolni, leszólni vagy egyedül felvállalni a segítség felelősségét nem szabad!

 

A Lélekszerda előadás mostani legfőbb üzenete:

Lélekszerda előadás sorozat a Debreceni Szivárvány Ház falai közöttIsmerjük el az öngyilkossághoz való jogot, kérdezzük az okáról, mutassunk rá mennyien szeretik, és ki mindenkinek fájna az elvesztése. Tereljük egy szakember és egy közösség felé, akivel beszélhet és akikkel együtt lehet. A legtöbb öngyilkosság a közösségtől való elszigetelődés és a lelki terhek kezelésének válsága okozza!

Lélekszerda előadás sorozat következő alkalmai már az ünnepekkel és az embertársaink iránti érzésekkel a várakozás és az ajándékozás témakörével foglalkoznak.