Kutatók éjszakáján voltunk Debrecenben

kutatók éjszakáján voltunk DebrecenbenKutatók éjszakája volt szeptemberben és mi is ott voltunk! Erről majd el felejtkeztünk a sok program és rendezvén között! Még 2017. szeptember 29. -án, pénteken tartották a Debreceni Egyetem szervezésében. 4032 Debrecen, Móricz Zsigmond krt-on. Az Agóra Tudományos Élményközpontban.

 

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA

Magyar találmányok Jedlik Ányos dinamója, Puskás Tivadar telefon hírmondója, Bíró László golyóstolla vagy Neumann János számítógépe – összegyűjtöttünk néhány magyar találmányt, amelyek világhírűvé tették a magyar tudósokat. A látogatók az előadás során megismerkedhetnek a legújabb magyar találmányokkal is: a FLIKE repülő biciklivel, a Leonar3Do programmal vagy a különös Gömböccel! Az ismeretterjesztő előadást 8 éves kortól ajánljuk.

  • Helyszín: Agóra Tudományos Élményközpont
  • Előadó: Fógel László

Ezen a délutánon és estén megismerkedhettünk a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhattuk, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

Miről is szólt ez a nap?

Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.

A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt vártak látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatták a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhettünk az innovációs gondolkodás fontosságával.