Beszéltél már a hajhagymáddal, amikor hullott a hajad? kommunikáció a testünkkel, ha fáj

Könyvajánló: Mit üzen a tested ha fáj? Buda László
Könyvajánló: Mit üzen a tested? Buda László

A Lélekszerda 2016.-os első Előadása a SzomatoDráma módszerével ismertet meg. hogyan alakítható ki akommunikáció a testünkkel, ha fáj, mit üzen és hogy érthetjük meg, hogyan jelezhetünk vissza testünknek a nélkül hogy elnyomnánk jelzéseit.

Kérdezted már a térded, hogy miért fáj? Ha még nem, január 13-án a Lélekszerda előadásán megismerkedhetsz a SzomatoDráma módszerével.
Dr. Buda László, orvos és pszichoterapeuta szerint hiába a leghűségesebb társunk az életünk folyamán, valahogy a vele való kapcsolatunk igen ellentmondásos. Sokáig sanyargathatjuk, vagy túlkényeztethetjük, mégis akár évekig is kibírja a nehézségeket. Testünk állapota hűen őrzi érzelmeinket, emlékeinket, kapcsolatainkat és konfliktusaink lenyomatát.

Hol fáj az életben?

Hol fáj a testünk? A két kérdésre adott válaszokban a párhuzam nem véletlen.
Lelkiállapotunk gyakran tükrözi és a testet érintő betegségek előfordul, hogy a pszichés problémák oldódása után megszűnik. A tested jelen állapotában feltárul az egész eddigi élettörténete, sőt akár a megtalálhatod a felmenőidét is a betegség családfádon. Dr. Buda László szerint nem csak a gének állnak egy családtól örökölt betegség háttérében: a pszichés problémák, a megoldatlan konfliktusok is öröklődnek. Például a nőiesség vagy férfiasság megélésének nehézségei okozhatnak szexuális elakadást, vagy akár meddőséget is a következő generációkban.
Dr. Buda László pszichiáter, pszichoterapeuta így vall egy televíziós felvételben módszeréről: hogyan kommunikálj a testeddel.

A testünk nem hazudik, közlésmódja tiszta, érthető, erőteljes, de közben kíméletlen és fájdalmas is lehet.

Lélekszerda 2016. január 13.-án délelőtt 9:00-tól ismét!

Beszéltél már a hajhagymáddal, amikor hullott a hajad? -címmel

ebben az évben is a Debreceni Szivárványházban,Debrecen, Csap utca 36.

Rády Eszter pszichológus előadásában