Vállalj TE is iskolai közösségi szolgálatot a Lépéselőny Egyesületnél!

kozossegiszolgalat

Az iskolai közösségi szolgálatot 2012-ben vezették be, eredményei, hatásai már érzékelhetők. A szolgálat fő funkciója, hogy személyiséget, szociális készségeket fejleszt, segíti a generációk közti párbeszédet, a pályaorientációt. A Lépéselőny Egyesület is lehetőséget kínál a diákoknak, hogy a közösségi szolgálatot a leghasznosabban teljesítsék. 

Célja a szociális, társas viselkedés tanulása, a jelenismeret, a szociális értékrend kialakítása. Ez egyfajta társadalmi szemléletformálás, mely által a tanuló jobban rálát az őt körülvevő valóságra. A szociális szolgálat által az iskola szorosabb kapcsolatot tud kiépíteni a társadalommal. Ez nagyon szükséges, hiszen mai társadalmunk, sajnos, egyfajta „instant társadalom”. Ez az, amelyben sokan előre elkészített, kényelmes életmód-minták szerint élnek. Az iskolai közösségi szolgálat szervezett keretek között folytatott egyéni vagy csoportos tevékenység. A diákok a legkülönbözőbb területeken próbálhatják ki magukat, így segíthetnek egészségügyi, szociális, jótékonysági, kulturális, környezet- és természetvédelmi, sport-, és szabadidős tevékenységekben, sőt még a katasztrófavédelem terén is.

Ahogyan manapság az iskolák feladataiba tartozik az is, hogy egyre több kapcsolatot építsenek a helyi közösségekkel, úgy a közösségi centrumok, például a civil szervezetek is jobban kell nyitniuk az oktatási intézmények felé.

A Lépéselőny Közhasznú Egyesület az alábbi területeken fogad (előre meghatározott ütemezéssel) olyan Debrecen és környékén élő középiskolásokat: Akik szeretnék a közösségi szolgálatot lakókörnyezetükben eltölteni:

iskolai közösségi szolgálat

Jelentkezés: 

Telefonszám: 20/577-7863
E-mail: foglalkoztatasikozpont@gmail.com