Vállalj iskolai közösségi szolgálatot a Lépéselőny Egyesületnél!

iskolai közösségi szolgálat

Az iskolai közösségi szolgálat fő funkciója, hogy személyiséget, szociális készségeket fejleszt, segíti a generációk közti párbeszédet, a pályaorientációt. Célja a szociális, társas viselkedés tanulása, a jelenismeret, a szociális értékrend kialakítása, egyfajta társadalmi szemléletformálás, mely által a tanuló jobban rálát az őt körülvevő valóságra.

 Miért hasznos az iskolai közösségi szolgálat?

A szociális szolgálat által az iskola szorosabb kapcsolatot tud kiépíteni a társadalommal. Ez nagyon szükséges, hiszen mai társadalmunk, sajnos, egyfajta „instant társadalom”, melyben sokan előre elkészített, kényelmes életmód-minták szerint élnek. Az iskolai közösségi szolgálat szervezett keretek között folytatott egyéni vagy csoportos tevékenység. A diákok a legkülönbözőbb területeken próbálhatják ki magukat, így segíthetnek egészségügyi, szociális, jótékonysági, kulturális, környezet- és természetvédelmi, sport-, és szabadidős tevékenységekben, sőt még a katasztrófavédelem terén is.

Részt vettünk a KÖZ-PONT Ifjúsági Egyesület  és a Debreceni Ifjúsági Ház együttműködésében szervezett Iskolai Közösségi Szolgálat Börzén!

Azok a diákok, akik egy intézménynél eltöltenek valamennyi időt, később az adott szervezet támogatói, önkéntesei lehetnek és ez nem mellékes szempont, főleg egy civil egyesület életében. Ahogyan manapság az iskolák feladataiba tartozik az is, hogy egyre több kapcsolatot építsenek a helyi közösségekkel. A civil szervezetek feladata és érdeke is egyben, hogy a továbbiakban erőteljesebben jelenjenek meg. Mint befogadó helyek is legyenek a köztudatban a segítő szolgálatra vállalkozó diákok számára.

 Mit kell tenned, ha a Lépéselőny Egyesületnél töltenéd a közösségi szolgálatot?

A Lépéselőny Közhasznú Egyesület olyan területeken fogad (előre meghatározott ütemezéssel) Debrecen és környékén élő középiskolásokat, akik szeretnék a közösségi szolgálatot lakókörnyezetükben eltölteni.

A közösségi szolgálat szervezésének felelőse: Rády Eszter Andrea,

06-52/321-666 (Debrecen), E-mail: foglalkoztatasikozpont@gmail.com

VÁRUNK SZERETETTEL!

iskolai közösségi szolgálat

 

2016.12.01.