Debreceni Foglalkoztatási Központ

Szolgáltatások álláskeresők és hátrányos helyzetű személyek részére 

álláskeresőknek konkrét segítséget Debrecenben a Debreceni Foglalkoztatási központ adA társadalmi felelősségvállalás jegyében különféle szolgáltatásokkal és tanácsadással kívánjuk elősegíteni a hátrányos helyzetű álláskeresők munkaerő-piaci re-integrációját. 
Az elmúlt évek gyakorlata és tapasztalatai azt mutatták számunkra, hogy tevékenységünk iránt a hátrányos helyzetű, megváltozott munkaképességű álláskeresők igénye  fokozatosan erősödött.

Sikerességünket megannyi személy példája jelzi, akiket sikerült ismét munkahelyhez juttatnunk, vagy számukra megfelelő (tovább)képzést biztosítanunk.

 

Álláskeresőknek biztosított szolgáltatásaink:

–foglalkozási rehabilitációs tanácsadás és mentorálás;
 
–pályaorientációs tanácsadás; 
 
–álláskeresési technikák; 
 
–különféle tréningek (kommunikációs, stresszkezelő, motivációs, konfliktuskezelő stb.); 
 
–életvezetési- és élettervezési tanácsadás; 
 
–mentori tevékenységek; 
 
–állásközvetítés; 
 
–önkéntesek fogadása; 
 
–különféle klubfoglalkozások és szakmai (tovább)képzések.
 

Középiskolai/egyetemi/főiskolai hallgatóknak:

–terepgyakorlati helyszín biztosítása (szakmai gyakorlat letöltésének lehetősége);
 
– önkéntesség.

Szolgáltatások vállalkozásoknak

Munkaerő-közvetítés

munkaerő közvetítés

A Debreceni Foglalkoztatási Központ személyre szabott szolgáltatásokat kínál a munkaerőpiacra való visszatérés érdekében. Munkaerő-közvetítési szolgáltatási területünk feladata a munkaerő felkészítése és belföldi közvetítése. Munkaerő-közvetítési szolgáltatásunk segítséget nyújt partnereinknek, hogy rövid időn belül megtalálják az igényeiknek leginkább megfelelő jelöltet. Évtizedes tapasztalatunk, szakmai felkészültségünk és speciális módszereink segítségével kiválasztjuk a Megbízó által megadott feltételek alapján a legideálisabb jelöltet.Befogadó vállalkozások számának növelése érdekében a befogadó munkahely előnyeit megismertető, alternatív munkaerő-piaci szolgáltatásokat is nyújtunk egyéni munkáltatói kapcsolattartás, munkáltatói fórumok, érzékenyítő tréningek, állásbörzék keretében.

 

Hr szolgáltatások

HR tevékenységünk részeként a Központ szaktanácsadói számos feladatot látnak el. A szervezetek kiegyensúlyozott és hatékony működésének egyik alapfeltétele a működést támogató humánrendszerek szakszerű kidolgozása, megvalósítása és üzemeltetése. Felkérésére, az Ön cégénél, szervezeténél felmérjük és megtervezzük a szükséges humánerőforrást.

Esélyegyenlőséget elsegítő szolgáltatások

Esélyegyenlőségi előadás: Megszerezhető kompetenciák: alapvető szociálpolitikai ismeretek, az esélyegyenlőségi csoportok megismerése, az akadálymentesítés (fizikai és infokommunikációs) elmélete és jelentősége a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásánál, empatikus szemléletmód és tolerancia mások iránt, munkahelyi konfliktuskezelés.

„Érzékenyítő” tréning: a hazai és az uniós szociálpolitika alapjai, tévhitek és tények a megváltozott munkaképességű személyek kapcsán, a CSR szerepe és jelentősége a vállalati kultúrában és a hétköznapi emberek világában, álláskeresés és munkahelyi beilleszkedés fogyatékkal élőként, szituációs gyakorlatok, az akadálymentesítés formái.

„Beilleszkedési” tréning: kommunikációs és együttműködési készségek fejlesztése.

Tanácsadás

Az egyéni tanácsadással a foglalkoztatási helyzet javításán kívánunk javítani, hozzájárulunk a gazdasági élet résztvevői közötti együttműködés kialakulásához, a foglalkoztatási problémák kezeléséhez, a vállalkozási tevékenység élénküléséhez, új munkahelyek teremtéséhez, létszámleépítések megelőzéséhez

 Rendezvényszervezés

Vállaljuk rendezvények teljes körű lebonyolítását: helyszín kiválasztása, technika biztosítása, előadók beszervezése, részvevők meghívása, dokumentáció előkészítése, étel megrendelése. Valamennyi szolgáltatásunkat a megrendelővel közösen kialakított elképzeléseknek, konkrét esetben koncepciónak megfelelően biztosítjuk.

Az alábbi rendezvények megszervezését vállaljuk:

  • állásbörze
  • szakmai találkozó
  • munkáltatói fórum
  • jótékonysági bál
  • sajtótájékoztató
  • konferencia
  • projektnyitó/záró esemény