Integrációs csoportfoglalkozások az őszi szünetben

Integrációs csoportfoglalkozások az őszi szünetbenA fogyatékkal élők kapcsán a leggyakoribb problémák az integrációs lehetőségeket érintik, szembesülünk ezzel közlekedésben az oktatásban, még az egészségügyben is megvannak a leküzdhetetlen hátrányok.

A világot akarjuk megváltoztatni

Persze nem egyik napról a másikra. inkább csak tyúklépésekben, mert ez az, ami emészthető mindenkinek és elfogadható sebesség a társadalom bevont rétegeinek.

Mi minden héten tartjuk a készség és kreativitást fejlesztő foglalkozásokat ellátottjaink között, most az őszi szünetben ennél egy merészebbet is bevállaltunk! Ellátottjaink családjából és munkatársaink, és önkénteseink között meghirdettünk egy iskoláskorúaknak szóló őszi szüneti programsorozatot.  Játékos foglalkozások és egymás megismerésére irányult ez a gyermekek számára, hogy ne legyen idegen számukra sem a fogyatékkal élők látványa, felnőttként ne negatív előítéletek alapján közelítsenek! Ez fontos számunkra, mert ezzel a következetes munkával, lépésről-lépésre tudunk csak egy jobb és emberibb világot átadni a következő generációnak, amiben már az integrációs folyamatok természetesek, ahol a sérült és fogyatékos ember is ember.

Integrációs terv hosszú távon, élmény most azonnal!

Így lehetnek gyermekeinkből Érző és együtt érző, de nem lesajnáló vagy undort és félelmet érző igazi embertársai egymásnak. Így élhetünk majd egy olyan földön, ahol mindenkinek meg lehet majd találni a maga feladatát. Mindannyian hasznos tagjai lehessünk mind a jövőnk társadalmának. Egészségesek és csökkent munka képességűek, egyaránt.

Ezt kicsiben kell kezdeni, de nem halogathatja tovább a társadalom. A Lépéselőny Egyesület ebben is előrébb akar járni, utat mutatva mindenkinek. Az integrációs csoportfoglalkozások során egészséges gyerekek ismerkedtek és kötöttek barátságot fogyatékos ellátottjainkkal. Együtt dolgoztak, beszélgettek, játékos feladatok végrehajtása közben. Mi erre már hetek óta készültünk erre lélekben és tevőlegesen is. Így mindenkinek óriási élmény lehetett ez az egymás felé irányuló összevont foglalkozás.