Hogyan segítik a társasjátékok mentális fejlődésünket?

hogyan segítenek a társasjátékokA Lélekszerda eseményei segítenek az emberek közti interakciók kezelésében. Ezen a héten sem volt ez másképp. Ezúttal a Társasjátékok pszichológiájáról beszélt munkatársunk, Szakadáth Márton.

A Játékok észrevétlenül segítenek

 

A családias légkör alkalmat adott az izgalmas beszélgetésekre is a résztvevők között. A játék ugyanis mindenkit inspirál. Megtaníthat minket átváltani kudarckerülő magatartásból egy sikerkereső magatartásba valamint együttműködni másokkal bizonyos szabályok szerint. Élvezeti értéke miatt maga a játék folyamata egy biztos örömforrásként működik.

A játékidő mindenképp minőségi, együtt töltött időként marad meg a résztvevőben. Segít kialakítani a közösségi attitűdöt, illetve segít megnyílni, és elfogadtatni mindenkinek a csoportban betöltött szerepét! A játékok emberi pszichére gyakorolt hatását, készség-és képesség fejlesztő szerepét már Jean Piaget (1896-1980) svájci-francia gyermekpszichológus is felfedezte és játékelméleti munkájában összegezte. De nem maradt ki Mária Montessori (1870-1952) munkássága sem amit, mint fejlesztő pedagógus dolgozott ki.

Néhány izgalmas társasjáték

  1. Swish – logikai társasjáték, érdekfeszítő és komoly koncentrációt igénylő izgalmas kártyajáték.
  2. Set – a kombinációs lehetőségek felismerése, a gyors helyzetfelismerés és még gyorsabb reakció játéka.
  3. Activity – Mutogass, magyarázz, rajzolj! 🙂
  4. Tabu – A Tabbo a gazdag szókincsű és fantáziában dús emberek játéka.
  5. Elvarázsolt Labirintus – egy kis kincsgyűjtés, csak ne ütközz a falba!
  6. Dooble – Pörgős, szórakoztató gondolkodási és észlelési képességet fejlesztő játék, melyben relációkat és azonosságokat kell felfedezni az 55 kerek lapon, melyek telis-tele vannak változatos, motiváló képekkel.
  7. Identity – Vannak Öröm kártyák, Teremtés kártyák, Szeretet kártyák, Lélekerő kártyák, Megoldás kártyák, Bölcsesség kártyák és Visszajelzés kártyák, amelyek mind-mind más típusú feladatokat rejtenek és ezáltal a gondolatok széles skálájára képesek hatni.

+ EGY RÁADÁS: A Lépéselőny Egyesület által kidolgozott Álláskeresési társasjáték, amely a munkakeresőknek segít felkészülni, hasznos tippeket és tanácsokat ad a munka világáról. (Megrendelhető telephelyünkön:Csap u. 36).

2016.07.06.