Ahol a mesék születnek: hátrányos helyzetből szép nyerni

hátrányos_helyzetbőlA Lélekszerda nyári szünete előtt a pszichés betegséggel élő, hátrányos helyzetből induló főhősökkel foglalkozó filmek voltak terítéken. Ez a Lélekszerda egy kísérleti jelleget is kapott: Szakadáth Márton és Erdélyi Zoltán Sándor közösen vállalkoztak a levezetésére.

Hátrányos helyzetből indulók életéről szóló filmek a nyárra

Ahogy a népmesékben megismertük a legkisebb fiú életét, úgy egy sikerfilmnek is arról kell szólnia, hogy minden a főhős ellen szól, akinek szembe kell nézni a kihívásokkal. Az általunk felidézett négy filmalkotásban mindegyik főszereplő valamilyen erős pszichés betegségben szenvedett: autizmus, Savant-szindróma, Asperger-szindróma. Mert aki hátrányból indít, arra szokták csak mondani: „Innen szép nyerni!” és ezek a filmek képesek megmutatni, hogyan! Mi nézők pedig érzelmileg átélhetjük azt a próbatétel sorozatot, amit a főhős is.

A Lélekszerda vakációzni megy! De szeptembertől újra várunk minden fejlődni vágyót.

Az elkövetkező hetekben kitesszük a táblát: VAKÁCIÓ! Ennek oka a pihenésben keresendő. Egy év folyamatos önfejlesztésben telt el a Lélekszerda közösségében, most mindenki megérdemel egy kis pihenést, hogy feltöltődhessen élményekkel!

Ha esetleg be akarsz nézni hozzánk, a Szivárványház és a Debreceni Foglalkoztatási Központ élete természetesen nem áll meg. Zavartalanul működünk, hogy tudjunk segíteni. A Lélekszerda Facebook oldalán is minden nap lesz egy film vagy egy könyv ajánló.

Augusztus végén pedig ismét jelentkezünk a Lelkiműhely következő eseményével, amit közösségi oldalunkon fogunk beharangozni, hogy senki ne maradjon le a nyitásról!

Kellemes pihenést!

2016.07.20.