Gyere “Vándor” Gyermektábor a Lépéselőny Egyesület szervezésében

gyerektábor

A Lépéselőny Egyesület június 29-július 03. között Gyermektábort szervez a debreceni Vekeri tó Dorcas kemping részénél. A Debrecentől 6 km-re keletre fekvő Erdőspuszták déli részén, közvetlenül a Vekeri-tó mellett található pihenőhely kitűnő kikapcsolódási lehetőséget nyújt a gyerekek számára.

Célcsoportunk azok a gyerekek, akik számára szüleik a szünidő alatt hasznos és egyben szórakoztató elfoglaltságot szeretnének találni.

Programjainkból:

Madárles

A kedvező időjárás lehetőséget teremt arra, hogy a gyerekek megismerkedjenek a madárfajtákkal saját természetes környezetükben. A tó környéke a madarak fészkelésének és vonulásának helyszíne, ezért a madárvilág gazdagsága lehetővé teszi a különböző fajok megfigyelését, élőhelyük felfedezését.

Dekupázs foglalkozás

A dekupázs egy olyan kreatív technika, aminek segítségével tetszőleges felületet díszíthetünk színes mintákkal, szalvétából kivágott motívumokkal stb. Ez az egyik legkedveltebb kreatív hobbi technika, mert könnyen elkészíthető, nem igényel különösebb kézügyességet, szinte minden felületre alkalmazható. A gyerekek ennek a technikának az alapjait sajátíthatják el, amiben szakember segít nekik.

Zenés ismerkedési est és táncverseny

A zene ereje képes összehozni az embereket. A táborban lehetőség lesz tábortűz mellett közösen énekelni, de, hogy az izgalmak se maradjanak el táncverseny által megmérettethetik magukat a résztvevők.

Gyöngyfűzés

A gyöngyfűzés története évezredekre tekint vissza. Napjainkban is igen népszerű, karkötők, nyakláncok, gyűrűk és egyéb tárgyak készülnek belőle. A kisdiákok saját fantáziájuk szerint készíthetik el majd saját ékszereiket és hazavihetik azt emlékbe.

Sport

A mozgás nagyon fontos egy gyerek életében, így különböző sportfoglalkozások keretében (futball, tollas, szabadtéri versenyek, stb…) megfelelően hasznosíthatja fel energiáit.

Kincskeresés

Az izgalmak fokozás érdekében kincsvadászatra indulhatnak a gyerekek, ami szórakoztató és a megoldandó feladatok révén tanulságos is.

Kalandtúra

A környezet lehetővé teszi, hogy nagy sétákat tegyenek, és izgalmas helyeket fedezzenek fel a részvevő diákok, mindezt különböző játékos feladatokkal fűszerezve.

Bemutatók:

Harcolj Anjou Lovagokkal!

A bemutató főként az 1342-1410 közötti időszak udvari-lovagi hagyományait tárja a közönség elé. Nevelő és oktató célzatú bemutatókról van szó, amely által a gyerekek megismerhetik a régmúlt idők kultúráját.

Rendőrkutyás/segítőkutyás bemutató

A gyerekek megismerkednek a rendvédelemmel, a legalapvetőbb szabályokkal, baleset-megelőzési tájékoztatást kapnak, illetve átláthatják, milyen feladatokat tudnak elvégezni a rendőrkutyák.

Bűvésziskola

Meghívott bűvészünk elvarázsolja a gyerekeket trükkjeivel és a diákok maguk is kipróbálhatják a bűvészmutatványokat.

Jelentkezési határidő: 2015. Június 25. 

Részvételi díj: 18500 ft. 

Jelentkezni lehet: Patakfalvi Viola: 06/20-223-2807