Gyászol a Lépéselőny, gyászol a Szivárványház

gyászol a közösség elhunyt Szarka LászlóMunkatársunk, Szarka László halála miatt gyászol a Lépéselőny Egyesület. László a Hajdúsámsoni Szivárványházban dolgozott. Tartós betegsége ellenére is megvolt benne a nyitottság az emberek felé, és a kíváncsiság az újdonságokra.

Mindenki másképp gyászol

Egy veszteséget követően sokszor és sokáig csak figyeljük magunkat, és próbálunk valamilyen már ismert logikát alkalmazva megérteni a veszteséget.

A veszteség fáj. De nem mindegy, hogyan nézünk szembe vele. Igyekszünk a halálesetet követően, a normális élethelyzetekben megszokott és működő mintákat követni. Annak érdekében, hogy megtudjunk birkózni a fájdalommal, tennünk kell tovább a dolgunkat. Most nagyon komoly önfegyelmet kell tanúsítanunk.

Belül mi is csendes harcot vívunk érzelmeinkkel. Keserű gondolatok cikáznak bennünk. Szarka László hosszan tartó, súlyos betegség következtében hunyt el 2016.02.22-én hajnalban, mégis mindenkit váratlanul ért a halála.

A közösség aktív tagja volt, a Szivárványház programjaiban épp úgy, mint a Lépéselőny Egyesületnél végzett munkájában. Közösségünk minden tagja ez úton is szeretné kifejezni a családnak, hogy osztozunk fájdalmukban.