Fogyatékkal-teljes életet élni csak egy döntés kérdése vallja Mosolyka is, aki most filmet fog készíteni

Fogyatékkal-teljes életet élni döntés kérdése, nap mint nap szembesülünk ezzel a Debreceni Szivárványházban is. Az által amit a gondjainkra bízott nappali ellátásban résztvevőkkel megélünk. Ez az élet a többség számára láthatatlan, mert elfordulnak, szemlesütve mennek el mellettük, viszont van néhány mára lassanként ikonná vált testi fogyatékossággal született vagy azzá vált csillag, aki az egészséges emberek felé is tiszta és teljes üzenetet tud küldeni.

  • Stevie Wonder,
  • Stephen Hawking,
  • Nick Vujicic,
  • Hozleiter Fanny Mosolyka,

De akár ide sorolhatnám, a Nemadomfel együttes tagjait is! Ők azok, akikkel sikk együtt mutatkozni, akikkel sikeres emberek is együtt mutatkoznak és egyenrangú partnerként beszélgetnek. Ők azok, akik példát mutatva  fogyatékkal teljes életet élnek, mert hoztak egy döntést: Kihozzák a maximumot magukból!

Fogyatékkal-teljes életet MosolykaMegmutatni hogyan lehet fogyatékkal teljes életet létrehozni

Hozleiter Fanny egy blogger, bár így kevesen ismerik. Egy őszinte és tiszta hangként indította útjára karrierjét, humorérzékkel megközelítve a helyzetét Mosolyka. –A kerekesszékkel a világ blog példátlan népszerűséget ért el. De egyebek mellett bögréket festett (Te döntesz bögre), előadásokat tartott a kerekesszékesek életéről, könyvet írt  Hozleiter Fanny Mosolyka: Te döntesz /Libri, 2013/ címmel, illetve most egy közösségi finanszírozásra épülő gondolatébresztő film készítésébe vágta a fejszéjét: PillanatCsillag címmel

Kamaszként édesanyja halált követően egy véletlenül kezébe került zárójelentésből tudta meg: Már ő is túljutott élete felén, és légzőszervi gyengülésébe fog belehalni. Ez késztette döntésre, meg akarta mutatni, hogyan lehet fogyatékkal is teljes életet élni. Hátralévő életét nem kétségbeesésben tölteni, hanem boldogsággal, pozitív élményekkel telivé átalakítani. Ezt követően választotta személyes márkajelzésének a Mosolyka nevet.

Hogyan Kapcsolódik Mosolyka küldetése a Szivárványház eseményeihez?

Kirándulásaink során lehetetlen a szembejövő emberek figyelmének elkerülnie minket, mi így mutatjuk meg: fogyatékkal teljes életet élni nem lehetetlen. Csupán szellemileg nyitottnak kell maradni az új impulzusokra, és meg kell mutatni mire vagyunk képesek, és soha, de soha nem szabad feladni!