Fogyatékkal élők kulturális kalandozásai Debrecenben

Debrecenben a fogyatékkal élők helyzete épp olyan reménytelen, ha nem számíthat segítségre, mint bárhol másutt a világban. Épen ezért jó érzés látni:

A Debreceni művészélet illetve a Debrecenben vendégeskedő művészek is nyitottak a segítségnyújtásra.  Így a fogyatékkal élők is átélhetik azt, amit a művészet adhat meg csak: A varázslatot.

Maguktól nem mennének a fogyatékkal élők?

14341409_1194725737237635_1059507104_n

Sajnos nehezen mozdítható ki a napi rutinból a fogyatékkal élő. A róluk gondoskodó családtagok számára az, hogy hosszú távon szabadnap nélkül kell gondoskodni éveken és évtizedeken keresztül szeretteikről, akik Fogyatékosságuk okán rászorulnak mások állandó gondoskodására.  Elszürkülnek a hétköznapok annak is, aki gondoskodik egy fogyatékkal élőről, ahogyan a segítségre, gondoskodásra szorulónak is. Hatalmas segítség ennek az egyhangúságnak a megtörésére az a sok színes program, amivel a Debreceni Szivárványház munkatársai hétről hétre előrukkolnak. Szeptemberben két hatalmas megtisztelő adományt is kaptunk Profi művészektől segítségül ehhez:

Köszönjük az Eötvös cirkusz felajánlását is ellátottjaink felé
Az Eötvös cirkusz is szeretettel várta a Debreceni Szivárványház tagjait

Ezen kívül a Szivárvány ház folyamatos programokkal is várja a Debreceni Egészségügyi fogyatékossággal küzdő tagjait. Támogatást, segítséget adva nekik és családjuknak, hogy ne maradjanak egyedül erre a hatalmas feladatra.

Mint látjuk a Debreceni Fogyatékkal élők, ha akarnak egy közösség által elérhetnek bármit Lehetőséget kapnak Debrecen határain belül és még azon is túl …

Kulturális kalandokat megélni, az azt, hogy életük lehet kevésbé szürke, és kevésbé unalmas is, ha elfogadják a segítséget, amit mi adni tudunk, ha összefogunk.