TÁRS A FOGLALKOZTATÁSBAN KIEMELT PROJEKT

Foglalkoztatásban érintett szervezetekkel együttműködvTársunk a foglalkoztatásban az OFAe tudjuk munkánkat még hatékonyabban elvégezni. Ebben segíti munkánkat az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. több mint 10 évre visszamenő szakmai segítségével.

Régiós műhelymunkában a szakmai szereplőkön kívül még sokan részt vesznek az Aquaticum Debrecen Termál & Wellness Hotel különtermében megtartott programon.

A megnyitó beszédet Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke tartja.

Munkájuk hozzánk hasonlóan a foglalkoztatásban, a célzott igényekhez igazodik:

  • a nyílt munkaerő-piaci elhelyezkedés támogatása
  • segíteni a  munkaerőigények gyors betöltését
  • előképzés segítségével a közép- és nagyvállalatok részére alkalmassá tenni a munkaerőt a gyors beilleszkedésre
  • a munkaerő-piacon “átmeneti gondok” miatt veszélybe került munkahelyek megőrzésének segítése

Téma: a foglalkoztatási paktum, mint foglalkoztatáspolitikai eszköz lehetőségei. Ennek kifejtésében sokan sokféle megközelítésből hoznak példákat a való életből.

  • dr. Csáky Gyopár főosztályvezető – OFA NKft.
  • Pócza Zsolt ügyvezető – Uniriv Kft.
  • Dorner Kornél igazgató – Nádasdy Tamás Közgazdasági, Informatikai, Műszaki SZKI
  • Hollósi Szabolcs ügyvezető – BFH Európa Kft.
  • Reményi Anita projektmenedzser – OFA NKft.

A gazdasági társaságok és képző intézmények együttműködése a térségi foglalkoztatás bővítéséért különösen hangsúlyossá válik a jövőben. A 2014 és 2020 közötti időszakban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programjától a legfontosabbak a foglalkoztatásban még kihasználatlan növekedési lehetőségeket célzó fejlesztések.

A témában ez év februárjában megvalósult szakmai rendezvényt követő visszajelzések alapján szükség van a helyi megvalósítókkal -mint a Debreceni Foglalkoztatási Központ is- történő párbeszédére. A kötött programok, a műhelymunka után természetesen itt is alkalom nyílik a résztvevő civil szervezetek képviselői közt a  tapasztalatcserére, valamint a források felhasználásának hatékonyságát fokozó ötletek megosztására, összehangolására.

Az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. a TÁMOP-1.4.7-12/1-2012-0001 “FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban” című kiemelt projektjének célja, hogy a résztvevők tájékoztatást kapjanak a foglalkoztatási partnerségek lehetőségeiről.

tervek 2020-ig a foglalkoztatásban