Legyen a facebook profilképed egy közös kép édesapáddal egy napig

facebook megosztás

Ezúttal a Facebook szerelmeseit szólítják meg a Jól-Lét Alapítvány munkatársai. Akik idén nyolcadik alkalommal ünnepli az Apák napját.  Június 15-én, vasárnap legyen a te  profilképed is egy közös kép édesapáddal, így rengeteg apa szülőként végzett munkája, szeretete kap elismerést.

Az Alapítvány nyolcadik éve családi programokkal: fotókiállítással, gyermekrajz, és óvodák részére kiírt pályázattal. Ezekkel a kampányokkal népszerűsíti az egyenrangú szülő szerepvállalásán alapuló családmodellt. Vajon ez ösztönzi a férfiakat az apaság, a szülői szerepek teljesebb megélésére, az otthoni szerepekbe való bevonódásra?

A Facebook beleszól

A nők és férfiak közötti egyenlő szereposztás a munka világában a családi szerepek egyenlőségével segíthető elő. Idén a NÓRA-HÁLÓZAT – kisgyermekes nőket segítő országos munkaerő-piaci tanácsadó hálózat vidéki helyszínei is bekapcsolódnak az apáknapi akcióba. Norvégiai útjuk során civil szervezetekkel találkoztak, tapasztalatot cseréltek és inspirálódtak – innovatív megközelítéseket az Apa is csak egy van facebook oldalon fogják közzétenni. https://www.facebook.com/pages/Apa-is-csak-egy-van/149927858411247

Egy új, a kor, a demokrácia követelményeinek megfelelő nemek közötti egyensúly ma már társadalmi szükségszerűség.

Ismerjük el egymás fontosságát és segítsük egymást a lehetőségek és a célok elérésében. Ahogy a női részvétel sem csak nőügy – az apák részvétele a családban is mindenkit érintő kérdés. Adjunk rá közösen választ a közösségi hálózatok segítségével akár.