Esztétikai értékítélet fejlesztés

Holb Margit Textilművész kiállításán jártunkA fejlesztés egyik kulcs momentuma a Szivárványház fogyatékosok nappali ellátása. A cél pedig egy jó ízlés formálása, amit a közösség egésze el tud fogadni.

 Holb Margit kiállításán jártunk

Esztétikai kalandozásunk egy különleges tehetséggel megáldott ember, egy ízig-vérig egyedi látásmódú textil művész Holb Margit kiállítására vezetett bennünket.

Balmazújváros – A Rendelt út című, Kányási Holb Margit textilművész alkotásaiból válogató kiállítást látogattunk meg látható a balmazújvárosi Semsey Kastélyban, a XVIII. Kastélykerti Esték programsorozat részeként.

Ennek a páratlan szépségű kiállítási anyagnak a befogadása nem egyszerű feladat, és eleve kellett egy kis ráhangolódás a fejlesztő foglalkozásainkon. Fontos, hogy ne csak ott lehessünk egy-egy kiállításon. A fogyatékkal élő embereket segítsük hozzá a páratlan szellemi kihívásokhoz

 Semsey kastély bejáratához eljutni is a személyes fejlesztés részeFejlesztő művészi magatartás

Ez úton is köszönjük Holb Margit textil művésznek, hogy segítette munkánkat és ezzel a plusz élménnyel is gazdagította fogyatékkal élő ellátottjaink életét, s a mi fejlesztő foglalkozásunkat.

 Az esztétikai fejlesztés fontosságáról

A fogyatékkal élők is emberek. Szeretik a szépet, vágynak a jobbra. Fontos hogy ez egy helyes értékrend mentén legyen fejlesztve. Ne majmolás legyen, hanem önálló és tudatos döntésekre alapuljon.

Legyenek igényesek, de ezek ne külső divathóbortokra való igényekből táplálkozzanak. Sokkal fontosabb az önmagukkal szemben való igényesség kifejlesztése, mint a tömegeknek való megfelelni akarásból való márka majmolása. Ez a gondviselő számára is egy hasznos készségnek bizonyul, és az ellátottnak is hihetetlenül megnöveli idővel az önbecsülését, önbizalmát. Ezért megyünk, ha alkalom adódik ilyen fejlesztő kirándulásokra.