Esélyegyenlőségről a Fehér bot nemzetközi világnapján

Esélyegyenlőségről

A Fehér Bot nemzetközi napját 1969 óta, október 15-én tartjuk. Ezen a napon több figyelem irányul a vak és látássérült emberekre. Munkaközvetítő irodaként a Debreceni Foglalkoztatási Központ legfontosabb szerepe, a munkavállalási nehézségek ellenére is növelni a fogyatékkal élő, megváltozott munkaképességű személyek elhelyezkedési esélyeit.

Az esélyegyenlőségről ami egy látássérült munkavállalónak is jár

A megfelelő szoftverek segítségével akár irodai munkát is végezhetnek, hiszen megtanultak vakon gépelni, és a weblapok akadálymentesítésével már hallhatóvá tehető az írott tartalom, segítő személy igénybevétele nélkül is!

Bizonyos szakmákban, kézügyességüknek és kifinomult hallásuknak köszönhetően jól el tudnak helyezkedni. Továbbképzéssel fejleszthetik magukat, ami által bővül a lehetőségek tárháza.

A nemzetközi világnap célja közelebbről megismertetni a látássérültek problémáit, életviteli nehézségeiket, lehetőségeiket. A látáskárosultak számára nem lehetetlen megteremteni a helyzetet, hogy ismét hasznos tagjai legyenek a társadalomnak. Az esélyegyenlőségről nem szabad és nem is kell lemondani! Összefogással sokat tehetünk sérült társainkért is.

2015.10.15.