Esélyegyenlőségi nap egyetemi berkekben

esélyegyenlőség

A rendezvényen a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Nonprofit Közhasznú Kft. képviselői bemutatót tartottak az infokommunikációs akadálymentesítéshez szükséges segédeszközökről, amelyeket ki is lehetett próbálni. Az esélyegyenlőség fontosságára hívták fel a figyelmet. 

A műhelykonferencia mellett érzékenyítő programokon, kutyaterápiás bemutatón és láthatatlan kiállításon vehettek rész az érdeklődők. A cél az volt, hogy minél több hallgató ismerje fel az esélyegyenlőség fontosságát, és hogy a lelki egészség érték, és ezért mindenkinek tennie kell. Egy speciális szemüvegen keresztül mindössze annyit látnak a fiatalok, mint a látássérültek. A láthatatlan című kiállításon pedig vaksötétben kell különböző tárgyakat megtalálni. A feladatok célja, hogy az ép hallgatók jobban megértsék fogyatékos társaikat.

A Lépéselőny Egyesület munkatársa, Borsy Ádám is részt vett a rendezvényen. A vele készült videóriportot az alábbi linken nézhetik meg:

http://alfoldtv.hu/alfoldtv/musor/15790_teljes-musor

Egyesületünk küldetése a megváltozott munkaképsségű, hátrányos helyzetű személyek esélyegyenlőségének biztosítása a munkaerőpiacon; a munkaerőpiac keresletének megfelelő készségek erősítése, fejlesztése az egyénben; Atipikus foglalkoztatási formák elterjesztése. Tevékenységünk kezdetben az inaktív nők ismételt munkába állásának megkönnyítése volt, amely most már – felismerve a társadalmi igényt – kiterjedt a hátrányos helyzetű álláskeresők segítésére különféle szolgáltatásokkal.

(Forrás: www.unideb.hu)

http://www.unideb.hu/portal/hu/node/14345