Az első hét eredményéről és fejleszthető képzéseinkről

eredmény

Az első hét után a Lépéselőny Egyesület, támogatásotokkal 2054 szavazatot gyűjtött össze a TESCO áruházakban. Ezúton is szeretnénk megköszönni a sok szavazatot és bízunk benne, hogy továbbra is számíthatunk rátok a kampányidőszakban. Célunk megvalósításához, a munkanélküliség csökkentéséhez ezúttal közösen kell tennünk. Mire tudjuk még fordítani az elnyerhető támogatást…?

…Képzéseink fejlesztésére

A képzésszervezés lényeges része a munkába állást segítő komplex szolgáltatási struktúránknak. Az érdeklődők igényeihez, lehetőségeihez mérten felmérjük, hogy milyen területen lenne hatékony a képzésük, és mennyire mobilisak a képzésre az egyes résztvevők, továbbá vizsgáljuk a képzéssel járó terhek, esetleges juttatások és vélhető jövedelmi helyzet kapcsolatát.

Ismerd meg esélyegyenlőségi képzéseinket!

  1. Beilleszkedési tréning: elsősorban tartósan álláskereső, megváltozott munkaképességű és fogyatékkal élő aktív korú munkavállalók számára ajánljuk. Célja a csoporttagok saját élethelyzetének tudatosítása, a munkanélküliség személyiségkárosító hatásainak oldása. Azon szakmai feltételeknek az összegyűjtése, amelyek megkönnyíthetik az ügyfelek munkavállalását. A korábbi fejlesztések eredményeként el szeretnénk érni, hogy a résztvevők megerősödött önbizalommal és kulcsképességeik teljes erejével tudjanak visszakerülni a nyílt munkaerő-piacra, ezért kifejezetten azon képességek és készségek fejlesztésére fókuszálunk, amelyek a munkába való visszakerülésük szempontjából meghatározóak. Tapasztalataink szerint ezek az alábbiak: önbecsülés helyreállítása, reális önismeret kialakítása, az erre épülő önépítés a kulcsképességek fejlesztésével.
  2. Érzékenyítő tréning: Miután a munkáltató megtalálta a számára megfelelő megváltozott munkaképességű munkatársat, hasznos lehet az új dolgozó beillesztésének segítése, amely a munkahely, munkatársak felkészítését foglalja magába. Hasznos lehet a kollégák és a vezetők érzékenyítése, amelynek célja az esélyegyenlőség megalapozása és a speciális környezetet igénylő munkavállaló helyzetének megértése, megismerése.

Következő cikkünkben bemutatjuk kulcsképesség-fejlesztési képzéseinket, mint az álláskeresési tréning, ügyfélkapcsolati tréning, konfliktuskezelés és asszertivitás tréning, tanulástechnika tréning.

2016.05.18.