Barangolás az emberi testben a Szivárványház tagjaival

emberi test

Egy igazán érdekes és izgalmas kiállításra látogattunk el a debreceni Szivárványház tagjaival. A Malompark Bevásárlóközpontban, interaktív bemutató keretében megismerkedtünk az emberi test felépítésével, annak működésével.

A rossz idő ellenére újabb kalandba vágtunk bele a debreceni Szivárványház fogyatékkal élő tagjaival. A cél ezúttal a Malompark Bevásárlóközpont emeleti kiállítása volt, ahol játékos eszközökkel illusztrálták az emberi szervrendszer részeit és annak működését. Nyolc szervet ismerhettünk meg: szív és érrendszer, tüdő és légzőrendszer, máj és kiválasztó rendszer, mirigyek és hormonrendszer, gyomor és emésztőrendszer, váz és izom rendszer, bőr és immunrendszer, agy és idegrendszer. Ezenkívül hallhattunk az egészséges életmód alapjairól, az elsősegélynyújtás és a kórházi szűrővizsgálatok fontosságáról.

emberi test

Láttunk, éreztünk, tapintottunk! Kipróbáltunk mindent, amit lehetett. Végignéztük, hogyan funkcionál a tüdőnk, a táplálék választó rendszerünk, mit és miért raktároz el a májunk, mikor támadnak a vírusok. A kedvencünk ezúttal a csontváz volt, amelynek részeit a megfelelő helyre kellett illeszteni. Nem volt egyszerű, de végül sikerült teljesítenünk ezt a játékos feladatot is, így minden csont a helyére került. Legalábbis reméljük….:)

A kiállítás kitűnő alkalom volt arra, hogy fogyatékkal élő tagjaink bővítsék ismereteiket és egy újabb közösségi élmény részesei lehessenek.

A kiállítás megtekinthető január 25 és 30 között, 10:00-18:00 óráig a Malompark Bevásárlóközpontban.

2016.01.29.