A sikeresen elhelyezkedett álláskeresők visszajelzései

elhelyezkedett álláskeresők visszajelzései a lépéselőny létrájárólA sikeresen elhelyezkedett álláskeresők csupán kirepülnek, és nem hagyják el végleg a “fészket”. Akik állást keresnek bizonytalanok a saját értékeikben, abban hogy képesek lehetnek megfelelni mások elvárásainak, így nehéz szívvel belevágni a munkakeresésbe szinte lehetetlen küldetés.

 

Az álláshoz jutott ügyfeleink szinte mind arról számolnak be, hogy abból az értéktelenség érzéséből került ki elsőként amibe előtte láthatatlanul belecsúsztak.

“A legnagyobb probléma a lelki gödrökkel az, hogy magunkat temetjük el szépen lassan, de kimászni ezekből nem tudunk egyedül, kell egy külső segítség, aki leereszt egy létrát, hogy azt fokonként megmászva ismét stabil lábakkal a felszínre kerülhessünk. Ezt a segítséget kaptam meg a Lépéselőny Egyesületen keresztül, és így már könnyű volt a kívánt munka megszerzése is. Végre láttam a saját értékeimet és úgy mentem a felvételi beszélgetésre, hogy tudtam, velem csak nyerhet a leendő munkáltatóm”- osztotta meg érzéseit velünk az egyik álláskereső.

A Lépéselőny Egyesület segítségével munkahelyeken elhelyezkedett álláskeresők

Értékes emberek, akik tényleg akartak dolgozni, és akiknek egy kis eligazítás kellett az álláskeresés világában. Az elmúlt 12 év alatt volt, aki friss diplomásként. Gyakorlati tapasztalat vagy éppen középiskolai végzettség nélkül, hosszan tartó munkanélküliség után helyezkedett el . Voltak életerős, tettre kész férfiak, akik alól kicsúszott a talaj egy lelki traumát követően. Voltak tartósan egészségkárosodott munkavállalók, akik a megváltozott munkavégzési képességük miatt kerültek új helyzetbe. Voltak nők, akik gyerekvállalás mellett akartak ismét dolgozni, gyes-ről gyed-ről visszatérve. Fogyatékkal élő fiatalok is álláshoz jutottak már a segítségünkkel. Olyanoknak, akiknek máskülönben nem is lett volna esélye munkát vállalni a nyílt munkaerő-piacon!

Lehet mondani ránk, hogy az itt dolgozók is pénzből élnek, és fizetésért dolgoznak, viszont az amiért büszkék vagyunk a munkánkra. az nem más, mint azoknak az elhelyezkedett álláskeresőknek a visszajelzései, akik tőlünk kaptak segítséget, hogy helyrehozzák kisiklott életüket és ismét reálisan láthassák képességeiket, értékeiket.

Ha ismersz valakit, akinek hasonló segítség, egy “létra” kellene, küldd el hozzánk, hogy segíthessünk neki.

-Legyen ez a Te önkéntes munkád az egyesületünk színeiben.-

2015.11.23.