Együttműködő partnerünk a Déri múzeum kincseket adott nekünk.

Együttműködő partnerünk a Déri múzeum kincseket mutatott nekünkA Debreceni Déri Múzeum régi együttműködő partnerünk. Most az ókor aranyát és ezüstjét szerezte meg nekünk Romániából.

Európai szintű kalandozások fogyatékkal élőknek

Fogyatékkal élőknek azt gondolnád unalmas az élete, folyamatosan ellátásra, segítségre szorulnak.
A gondozásba bele lehet fásulni a hosszú évek alatt, ha egyedül ápolja valaki fogyatékkal elő sérült gyermekét, testvérét. Szeretetét felőrölhetik a minden napok monotónitása, az újra és újra megélt tehetetlenség, a kudarcok. Ezért hálásak a Debreceni Szivárványház dolgozóinak és szervezeti egységének, valamint az összes együttműködő partnerünknek, hiszen nem kevesebbet vállalunk át, mint a gondoskodást néhány órára és- e közben nyugati szintű programokkal magukat a gondozottakat is kicsit kizökkenteni a bezártságból, és élményekkel teli boldog embert visszaadni a családnak a nap végére! Mert ezek a kis kalandok nem csak az ellátottjainkat képesek feltölteni és új energiát adni a hétköznapokhoz, hanem azokat is, akik a valódi életközösségük, a család!

Együttműködő partnerünk a Déri múzeum is

Mindig törekedtünk arra, hogy helyben legyen sok együttműködő partnerünk, akiknek céljai és tervei egy irányba mutatnak a Lépéselőny Egyesület céljaival. Az egyesület a fenntartója a szivárványház nappali ellátásával is ezt az irányt akarta erősíteni.

A déri múzeum munkatársai szívesen fogadják a fogyatékkal élőketA Debreceni Déri Múzeum munkatársai, mint céljainkkal szimpatizáló, érző szívű emberek rendszeresen meghívják gondozottjainkat és akár családjukat is különleges tárlatvezetésre. Együttműködő partnerei lehetünk így egymásnak. Ez az együttműködés szakmai kapcsolat, mondhatni barátság, az a kincs, amit mi megkapunk, s megkaphatod te is, ha ellátogatsz a Déri Múzeumba, ahol rendszeresen várnak európai szintű programokkal mindenkit. Időszakos kiállításaikkal épp úgy, mint az állandó helytörténeti es művészeti kiállításokkal.

Romániából, azon belül Erdélyből hozott kincsek nyomába eredtünk mostani kalandunkkal. Ezüst és arany kincsek tárultak szemünk elé, de az igazi kincs az volt, amit ellátottjaink szemében láthattunk csillogást, mert ez „fertőzni” képes. Finomabb ez, mint a füstarany bevonat. Beragyog, bearanyoz mindent, az egész napot! Gyere el egyszer velünk, s utána te is továbbadhatod. Átragad a lelkesedés ránk is, persze ezért szeretjük a szakmát. Ez ad nekünk is erőt, mert nem tagadjuk mi is emberek vagyunk. Néha nekünk is elkell a segítség, és átragad a családra is a boldogság, talán ezért szeretik a szülők is, ha felnőtt fogyatékkal élő gyermekünk hozzánk eljöhet.
Ha szeretnél velük tartani legközelebb gyere be. Gyere, és mi segítünk neked is szívesen.