Együttműködés az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítők Országos Érdekvédelmi Szövetségével

Együttműködés az Értelmi Fogyatékossággal Élők érdekébenAz Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítők Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ) különleges megkereséssel fordult a Lépéselőny Egyesület felé. Tapasztalataikkal és tudásukkal szeretnék a működésünket gördülékenyebbé tenni, hiszen a Lépéselőny Egyesület hasonlóan összetett problémakörökkel foglalkozik, mint ők. Szivárványházunk tevékenysége, a Nóra háló projektünk, valamit a már lezárult Job(b) a nőknek! programunk is erre utal.

Az ÉFOÉSZ, a Norvég Civil alap támogatásával elindította a „Mi nők” projektjét, amelynek keretében három kiadványt készítettek, ezeket pedig elküldték egyesületünk részére.

A három mini kiadvány lényegre törő és jól átgondolt rendszert alkot, ami nem csak szakemberek részére nyújt könnyen alkalmazható, gyakorlatias útmutatást, hanem a hozzátartozóknak is érthetővé teszi a problémakört.

Az értelmi fogyatékossággal élők segítői már Debrecenben is hozzájuthatnak a hasznos információhoz

A Mi nők projekt  kiadványai bárki számára elérhetőek a Lépéselőny Egyesület könyvtárában, nyomtatott formátumban. A három kardinális témakör címei:

  • Orvosi Vizsgálatok
  • Párkapcsolat
  • Szexualitás

Ezenkívül megjelentették A nőiség és a nemiség kérdései értelmi fogyatékos felnőttek csoportjaiban című anyagukat, amely az értelmi fogyatékos nők szexualitásával, a nemi szerepek és azokhoz kapcsolódó ideológiákkal foglalkozik- ez szintén elérhető könyvtárunkban.

Köszönjük Kovács Melindának, az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítők Országos Érdekvédelmi Szövetség ügyvezető igazgatójának, hogy együttműködési szándékukról bizonyságot adott és elérhetővé tette a hasznos információkat. Reméljük ez az együttműködés továbbra is töretlen marad. Egyesületeink nem csak egymás mellett dolgoznak vállalt céljaik megvalósításáért, hanem egymás munkáját kiegészítve haladnak, egy élhetőbb és emberibb társadalom létrejöttének elősegítése érdekében.

2016.06.24.