Amiért érdemes egyesületünket támogatni a TESCO kezdeményezésében

egyesületünk

Egyesületünk az „Újra a pályán” projekt keretében Foglalkoztatási Rehabilitációs Szolgálat kialakítását valósította meg, amelynek segítségével a szakmához és a munkához jutást céloztuk meg az aktív korú, megváltozott munkaképességű és a tartósan egészségkárosodott munkanélküli személyek képzésével, foglalkoztatásával. 

Hosszú távú céljaink között szerepelt a megváltozott munkaképességű személyek munkavállalási esélyeinek javítása, a nyílt munkaerő-piacon történő foglalkoztatásuk elősegítése. Ennek okán indítottuk el „Digitális írástudás” képzésünket, amely 12 megváltozott munkaképességű, hátrányos helyzetű, illetve fogyatékkal élő személynek könnyítette meg a munka világába való beilleszkedést.

Ami miatt minket választottak az álláskeresők!

Képzésünk egy olyan 100 órás képzés volt, amely alapvető célja a digitális írástudás mélyebb szintű elsajátítása volt. A képzésben résztvevőket olyan informatikai alapismeretekkel láttuk el, amellyel könnyebbé vált számukra a számítógép használata és az ezzel elvégezhető munka. A nálunk szerzett tudás által képesek megfelelni az információs társadalom egyre emelkedő elvárásainak.

Milyen ismereteket szereztek a résztvevők egyesületünk képzésén?

A képzésre jelentkezők megismerkedtek az Excel program felépítésével, a formázási lehetőségekkel, a használatható képletek, függvények megfelelő alkalmazásával és ezek eredményeinek diagramokon való megjelenítésével. Ezenkívül betekintést kaptak az Internet világába, ismereteket szereztek a böngészőkről, keresőkről, valamint a számítógépre leselkedő online veszélyekről. Továbbá elsajátították az online levelezés módszereit, lehetőségeit és korlátait, illetve megismerkednek a különböző online protokollokkal.

Miért jelent számunkra sokat szavazatod?

Ha elegendő támogató szavazatot kapunk, lehetőségünk lesz hasonló képzések megszervezésére, amivel a munkavállalók kompetenciáit javíthatjuk, önbizalmunkat növelhetjük. A megváltozott munkaképességű, fogyatékkal élő személyeknek nagy segítséget jelentenek a speciális tréningek, ahol megmutathatják képességeiket és tapasztalatokat szerezhetnek. Olyan közösség tagjai lehetnek, ahol hasznosnak érezhetik magukat, és megfelelő tudást szerezhetnek egy új pozíció betöltéséhez.

Segíts te is szavazatoddal a kijelölt TESCO áruházakban, szavazni a pénztárnál kapott zsetonnal lehet.

Köszönjük támogatásod!

2016.05.20.