Digitális ismeretek képzés indul hétfőtől!

Az Újra a Pályán” TÁMOP-1.4.3-12/1-2012-0007 projekt keretében 2015.07.03-án képzési tájékoztatót tartottunk. Július hatodikai kezdéssel, hétfőtől szeptember középig 12 fő megváltozott munkaképességű és fogyatékos személy kap lehetőséget szakmai képességei fejlesztésére képzése, digitális ismereteinek bővítésére, tréningek keretében.

A Digitális Ismeretek” 100 órás képzés alapvető célja: a digitális írástudás mélyebb  szintű elsajátítása.

Ennek során elérendő cél, hogy a képzésben részt vevők ismeret szintje megfeleljen az információs társadalom egyre emelkedő elvárásainak. Tehát biztos alapkészség szinten tudják használni a számítógépet, gyorsan és könnyen hozzájuthassanak a világhálón található ismeretekhez, adatokhoz. Képesek legyenek interneten keresztül  A képzés tanulástechnika tréninget is tartalmaz, hiszen sokuk régen ült már az iskolapadban. Ezen kívül több speciális felkészítő, fejlesztő tréningen is részt vehetnek résztvevők.

A képzés alatt állással nem rendelkezők képzési támogatást kapnak, illetve a vidékről érkező célcsoport tagok számára képzésre jutásuk érdekében utiköltség térítést biztosítunk.

A képzési tájékoztatóra a Debreceni Foglalkoztatási Központban a Csap utca 36 szám alatt került sor. A projektvezető Huri Beáta ismertette a képzés legfontosabb ismérveit, feltételeit. A Tájékoztatót követően, a képzésszervező minden felmerülő kérdésekre válaszolt, majd közösen kitöltötték azokat a szükséges nyomtatványokat amelyek szükségesek voltak a kezdés zökkenőmentes elindításához.

Szervezőink örömmel konstatálták: a megjelent érdeklődőkből kialakult a végleges csoport és érdeklődéssel várja mindenki az oktatást, mivel nem csak nyitottak az új ismeretekre, de érzik is ennek a szükségességét a mai megváltozott felgyorsult világban. Érzik, hogy csak akkor tudnak lépéselőnybe kerülni, ha folyamatosan tudják képezni magukat az informatika világában.

A szolgáltatás az Újra a Pályán” TÁMOP-1.4.3-12/1-2012-0007 projekt keretében a jelentkezőknek akik felvételt nyertek térítés-mentes.

Tájékoztatót tartotta Huri Beáta Képzés megváltozott munkaképességű és fogyatékos munkavállalóknak Debrecen és környékieknek indul a képzés Digitális Ismeretek Képzésre jelentkezők

 

Befektetés a jövőbe Európai Szociális Alap