Decemberi Rehabilitációs Kerekasztal találkozó a Lépéselőny Egyesület szervezésében

kerekasztaltalálkozó

A Lépéselőny Egyesület-Debreceni Foglalkoztatási Központ szakmai kerekasztal találkozót szervezett december 11-én. A találkozó célja a megváltozott munkaképességű, hátrányos helyzetű, fogyatékkal élő személyek problémáira megoldás keresése, lehetőségek felkínálása, rehabilitációs tervek átbeszélése, akkreditált intézményekben rejlő potenciál feltérképezése. 

A megnyitót követően Dr. Kiss András a Kereskedelmi és Iparkamara gazdaságfejlesztési és innovációs osztályvezetője az intézmények részére nyújtott szolgáltatásokat mutatta be. Majd Huri Beáta, a Lépéselőny Egyesület elnöke a Visszatérés projekt eredményeiről és hatásairól számolt be. Dickmann Sándor rehabilitációs tanácsadó a munkaerő-piaci szolgáltatásokról és a rehabilitációs terv elkészítéséről beszélt részletesen.

Dr. Szabolcsi Ákos, a Dobrossy és Társai Ügyvédi Iroda munkatársa konkrét jogeseteken keresztül mutatta be a munkavállalók ellenőrizhetőségét kitérve a munkahelyen való számítógép használatra, a kamerával való megfigyelés lehetőségére, az alkohol-és drogtesztek elvégezhetőségére.

Zalabai Péterné a Motiváció Alapítvány szakmai vezetője az akkreditált intézmények szolgáltatásainak módszertanával ismertette meg a hallgatóságot. A 2014 év utolsó kerekasztal találkozója eredményesen zárult, bízunk benne, hogy a részvevők is hasznos információkkal gazdagodtak.