Debreceni rehabilitációs közösség épül a Szivárványház segítségével

fototarlat-latogatas-ellatottainkkalEzen a héten is a Debreceni Szivárványház munkatársai azon serénykedtek, hogy a fogyatékkal élő ellátottak életét feldobják valami olyan programmal, ami ismét igazi értéket közvetít számukra.

A célunk egy életteli boldog Debreceni rehabilitációs közösség létrehozása. Ellátottainkat igyekszünk minél több kulturális programra  eljutni és mindenkinek- képességeihez mért közösségi és rehabilitációs fejlesztő, ismeretterjesztő programokkal- segíteni. Hiszen közösséget építeni, csak közösségi programokkal lehet!

A Lépéselőny Egyesület abban a szerencsés helyzetben van, hogy a debreceni támogatók és partnerek egész sora segíti a munkánkat, és támogatja törekvéseinket ebben. A Szivárványház Fogyatékos személyek Nappali Intézményének ellátottjait ma már rengeteg helyen fogadják szeretettel, külön programjaink vannak számunkra.

Sorolhatnám ebből az évből is csak a leggyakrabban látogatott helyeket:

  • debreceni-deri-muzeumbanVojtina Bábszínház,
  • Déri Múzeum,
  • Tímárház,
  • Modem,
  • Botanikus kert,
  • Állatkert,

és most-már a Gyógyfürdő is rendszeresen vendégül lát bennünket! Kiállítások, előadások és fejlesztő csoportos foglalkozások sora alakította ebben az évben kis közösségünk életét. A Lépéselőny Egyesület saját fejlesztő célú előadássorozata, a Lélekszerda is állandó programot biztosít, akár a Szivárványházban rendszeresen előkerülő változatos társasjátékok sora, hiszen mindig van valaki aki elhozza otthoni kedvenc játékát. Illetve a Debreceni Foglalkoztatási Központunk saját fejlesztésű társasjátékára is van igény, hiszen nem csak remek kikapcsolódást biztosít, hanem hasznossá válik az így szerzett ismeret néhány játékos számára!

debreceni-gyogyfurdoTervezzük: ismét eljutni a Debreceni gyógyfürdőbe, az ünnepek előtt

Fogyatékkal élni nem egyszerű és örülünk annak, hogy a Debreceni Szivárványházban megtalálja mindenki a megfelelő foglalkozásokat. Legközelebbi tervünk, hogy ellátottaink közösségét ismét elvigyük a Gyógyfürdőbe, ahol Debrecen méltán híres gyógyvize, jótékony hatásával átsegíti az ide érkezőket a tél kezdetét jelző, fagyos időszakon. Így megfázás nélkül kicsit felengedve, kicsit átmozgatva magunkat, egészségesebben várhatjuk a közelgő ünnepeket.

2016.11.25.