II Debreceni Állásbörze – Ha már csak egy lépés hiányzik…

Debreceni Állásbörze

A II Debreceni Állásbörze azokat a régióban fellelhető multinacionális, illetve helyi vállalatokat, szervezeteket várta, akik az álláskeresők igényeinek kívántak eleget tenni, legyen szó tartós munkanélküliről, pályakezdőről, kisgyermek mellől visszatérő szülőről.

A Debrecen Plaza mint helyszín fiatalos, közkedvelt találkozási pont a városban, így november hatodikán az érdeklődők több mint 35 kiállító állásajánlataival találkozhattak. A Lépéselőny Egyesület–Debreceni Foglalkoztatási Központ munkatársai is a helyszínen fogadták azokat az álláskeresőket. Legfőképp azokat, akik a kelet-magyarországi régióban szeretnének elhelyezkedni a képzettségüknek megfelelő pozícióban. A jelenlegi lehangoló munkaerő-piaci és társadalmi helyzet javítható lenne például munkaerő-felvételi támogatásokkal, aminek a melegágya egy hasonló állásbörze.

Debreceni Állásbörze Ezért mentünk a II Debreceni Állásbörzére

Civil szervezetként igyekeztünk bemutatni azokat a lehetőségeket, amelyekkel hozzájárulhatunk a munkakeresők életminőségének javításához. Így konkrét állások mellett tréningeinket, kurzusainkat ismerhették meg a standunkhoz ellátogatók. Kiemelt figyelmet szenteltünk a GYED-ről, GYES-ről visszatérő kismamáknak, akik számára a közeljövőben indítjuk el „Anyaerő, Munkaerő” gyakorlatorientált tréningünket.

Sok középiskolás és egyetemi hallgató érdeklődött önkéntes programjaink, mentori tevékenységeink iránt. Valamint  jelenleg futó „Lélekszerda” előadássorozatunkra is meginvitáltuk azokat, akiknél diszharmóniát eredményez az állásmentes időszak. LÉLEKSZERDA  programsorozatunk minden héten várja a lelki fejlődésre nyitott embereket. Természetesen a Szivárványházban, mégpedig azokat a megváltozott munkaképességű, fogyatékkal élő-és egészséges személyeket, akik az önmegismerés ösvényén szeretnének elindulni. Mentorunk mindebben Rády Eszter, pszichológus. Vele beszélgettünk az önfejlesztés fontosságáról, a Lélekszerda esemény hatásáról.

Úgy gondoljuk, hogy a novemberben megrendezett II Debreceni Állásbörze sokaknak új esélyt teremtett a jövőre nézve, egy lépéssel közelebb kerülve céljaik megvalósításához.

2015.11.06.