Debrecenből Bakonszegre és vissza a II. Kemencés-bográcsos Ízek Találkozójára

Debrecenből érkeztünk Mesterségünk a fogllkoztatás és segítő innovációkDebrecenből 20 elszánt megváltozott munkaképességű és fogyatékos fiatal vett részt a Bakonszegi nyugdíjas klub által szervezett II. Kemencés-bográcsos Ízek Találkozóján.

Debrecenből jöttünk, mesterségünk címere:

Hírét vittük a Debreceni Agora újságnak és a mindennapi munkánknak is, ami igazán nagy érdeklődést keltett. Főképp megváltozott munkaképességűeket és tartósan munkanélkülieket segítünk a munkavállalás nehézségeit leküzdeni. A szitáló eső nem vette el kedvünket se a főzéstől, se a mókától. Örömmel néztük a néptáncosok bemutatóit és falatoztunk jókedvűen azokból a kemencés lángosokból, amivel megkínáltak bennünket, cserébe a debreceni recept alapján készült paprikás krumplinkért.

Furtai nyugdíjas klubbeli barátaink népi hímzéseket hoztak és az Agorát vihették magukkal. Mi is felszereltük magunkat a helyi kipakoló vásáron, ha már eljöttünk Debrecenből.

Jó volt ez a nap, összekovácsolta a Debreceni Foglalkoztatási Központ Védett műhelyének dolgozóit és a Szivárványház Fogyatékos nappali intézményében ellátott fogyatékkal élőket.

A sok bográcsos finomság és kemencében sült étel után, elfáradva de élményekkel tele érkeztünk haza.