Debrecenben is létrehozták a Karitatív Koordinációs Testületet

Debrecenben Karitatív Koordinációs Testületet alakultA városban működő egyházi és civil szervezetek az önkormányzattal együttműködve alakították meg a Debreceni Karitatív Koordinációs Testületet. Tették ezt az országos Karitatív Tanács mintája alapján.

Debrecenben is voltak eddig karitatív munkával foglalkozó szervezetek, mint a Lépéselőny Egyesület és a Szivárványház adomány gyűjtési és osztási akciói. A területen végzett hatékonyabb működés érdekében egyre inkább szükség van Debrecenben is a segélyakciók összehangolására, mert katasztrófák idején és bizonyos krízishelyzetekben a humanitárius segítség gyorsaságára is szükség van.

Több mint tucatnyi karitatív munkát felvállaló, debreceni szervezet csatlakozott már a kezdeményezéshez

Debrecenben a karitatív összefogás vezetése

A delegált tagok a Debreceni Karitatív Koordinációs Testület vezetőségét megválasztották

  • Balogh Barnabás -elnök-aki egyébiránt a MRSZ lelkész igazgatója is
  • Széles Diána –társelnök-aki Debrecen város alpolgármestere is

Sőt Széles Diána bejelentette, hogy az önkormányzat egy szakemberrel is támogatja a Debrecenben működő Karitatív Koordinációs Testületet munkáját. A fő kérdés az: Hogyan tudjuk a leghatékonyabban segíteni  a cívis város rászorultjainak ellátását, támogatását.

Az adventi időszak sikeréért már most meg kell mozgatni minden követ, erről már korábbiakban mi is írtunk: Segíts, hogy segíthessünk a fagyos napok beállta előtt, a mély-szegénységben élő gyerekeknek

A  Lépéselőny Egyesület és a SIKK munkavállalói, támogatói és önkéntesei is várják a fejleményeket, hogyan válhatunk hatékonyabb segítséggé, a Karitatív Koordinációs Testületet segítségével Debrecenben és Hajdúsámsonban egyaránt!