Debreceni gyógyvíz, mint nagyhatalom -tanuljunk meg együtt élni ezzel-

termalfurdo gyógyvízItt a nyár, indul a Debreceni strand idény, és sokakat vonz városunkba a gyógyvíz. Vizeink gyógyító hatását nemcsak hazánkban ismerik el, hanem Európa szerte egyre több helyen. Ennek nem csak idegenforgalmi vonzata van a cívis város számára.

Nem véletlenül születtünk ide, s nőtt szívünkhöz a város amiben élünk. Fedezzük fel a csodákat. Nem mindig szükséges külföldi úti célt választani. Aki viszont úgy dönt, hogy városunkat látogatja meg legyünk vele megértőbbek, egy kis türelem sokat számít és a város jó-híre is csak nőni fog!

A Debreceni Termál gyógyvíz összetétele alapján jótékony hatását fejti ki különböző betegségekben: Főként a mozgásszervi panaszok és nőgyógyászati problémák esetén. De e mellett jó kiegészítő kezelés sport- és más sérülések esetében is.

Nem csak a Debreceni Nagyerdőn van Gyógyvíz!

Sokszor panaszkodunk az idegenforgalomra, a tumultusra, és arra, hogy a gyógykezelésekre várni kell. Pedig Debrecenben nem csak a Nagyerdei Gyógyfürdő vize gyógyhatású! Igaz sok kisebb strand megszűnt még az ezredforduló előtt, mivel nem volt rá érdeklődő, ami a fenntarthatóságot biztosította volna. Talán egy kicsit mindig izgalmasabb volt átruccanni a szomszédos Hajdúszoboszlóra, Berekfürdőre. De, ha nem akarjuk bonyolítani a hétvégi kikapcsolódást és regenerálódást, a Kerekestelepi strand még mindig ott van és egyre több programmal színesítik a medence körüli életet!

A Gyógyvíz ellenjavallatai:

Vannak persze olyan régen tartó megbetegedések (idült vese- és májbetegség, légzési elégtelenség, daganatok, leromlott állapot), amikor még az ülő fürdő sem javasolt, erről kérdezze meg mindenki szakorvosát!

Valamint terhesség esetén is kerüljük a termálvizeket, mivel a pozitív hatások ugyan jól eshetek, de gondolni kell a különböző fertőzőforrásokra és egyéb magzatra veszélyes tényezőkre.

Bizonyos betegségek esetén, különösen veszélyes lehet a meleg-vizes medencék használata. Így nem ajánlott, szabálytalan, szapora szívverés, kiterjedt felületes vénatágulat esetén. Különösen ellenjavallt a gyógyvíz használata, néhány szív- és érrendszeri megbetegedés esetén: a súlyos szívkoszorúér-betegség, szívinfarktust követő lábadozási időszakban, gyógyszeresen nem kezelhető magas vérnyomásnál és sajnos az előrehaladott érelmeszesedések is kizáró tényezők.

Kifejezetten rossz hatású lehet, még a mozgásszervi betegek számára is a meleg termálvíz. Hiába a kémiai összetétel, ha a betegsége akut stádiumában van, például ha az ízület gyulladt (duzzadt, piros, meleg). Illetve kifejezetten tilos nyílt  bőrsérülések esetén is a közösségi vizek használata, ilyenkor marad az otthoni zuhany a meleg elviselésére!

Itt elérheti bárki a Nagyerdei Gyógyfürdő Gyógyászati szolgáltatásait, érdemes szétnézni a kínálatban!

2016.06.09.