Civil Nap Székesfehérváron!

civilnap01

Székesfehérváron a város civil szervezeteinek minden évben lehetősége nyílik arra, hogy egy helyen, egy közös rendezvényen mutatkozzanak be. A Városház téren, szeptember 13-án, szombaton 10.00 órakor kezdődő eseményen a szervezetek rendhagyó bemutatkozóval, szórakoztató és hasznos információkat nyújtó, érzékenyítő programokkal várják az érdeklődőket, akik így még jobban megismerhetik tevékenységüket.

A civil börze interaktív programja közel hozhatja a látogatókat a civil szférához. A színpadon is valamennyi fellépő egy-egy civil szervezet lesz. A hasonló területen működő szervezeteket egy helyen találhatják majd meg az érdeklődők és külön öröm, hogy évről-évre egyre bővül a civil szervezetek száma. Összesen 31 civil szervezet fogadta el a meghívást a szeptember 13-i Civil Napra, melyre a város önkormányzata összesen egymilliós keretet biztosít a szervezeteknek a kitelepüléshez, de sátrakat és sörpadokat, asztalokat is adnak.

A „Több húron pendülünk” helyszínén a zenekedvelők csemegézhetnek. A fiatal, fehérvári zenekarok bemutatója mellett a komolyzene is szerepet kap. Kiderül az is, hogy a zene nemcsak hallható, de látható is, ugyanis siketek és nagyothallók jelnyelvvel tolmácsolt éneke is szerepel a programok között. A legfiatalabb korosztályt gyermekműsorok, vetélkedők és kézműves foglalkozások várják. A „Mosoly és játék” keretében színpadra lépnek a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ gondozottjai is.

civilnap03

A „Más világ, de ugyanaz” helyszínen érzékenyítő programok lesznek látássérült akadálypályával, és bemutatkozik a siket szépségkirálynő is. A nap végére kiderül, hogy a „Mit szősz hozzá?” tevékenységben résztevő vállalkozó szelleműek milyen közös kézműves terméket készítenek a Fehérvári Kézműves Egyesület által felállított szövőszéken. A „Bemelegítés” helyszínen a város sportos és táncos civiljei a bemutatók mellett az alapok elsajátításhoz is segítséget nyújtanak a különböző területeken. A búzaőrlést és mustkészítést is kipróbálhatják az érdeklődők a „Barátom a természet” szervezetinél, ahol megismerhetik a legújabb napelemes eszközöket is.

Állásinterjú felkészítéssel, karrier, munkaerő-piaci és pályakezdőknek szóló tanácsadással a „Pont Nekem” helyszín szolgál információkkal, míg az „Őszidőn” többek között az ismeretterjesztés elhivatottjai, a borlovagok, a hagyományőrzők, a családsegítők és a nyugdíjas szervezetek képviselői várják a Székesfehérvári Civil Napra érkezőket szeptember 13-án, szombaton 09.00 órától 16.00 óráig a Városház téren.

(Forrás: www.szekesfehervar.hu)

http://www.szekesfehervar.hu/index.php?pg=news_136115