A cafetéria lehetséges elemei és kapcsolódó adózási szabályok

cafeteria
cafeteria

A cafetéria nem más, mint egy választható elemekből összeállított juttatási csomag. A csomag nagysága adott (a juttatás kerete előre meghatározott), de az elemeit mindenki saját igényei szerint szabadon állíthatja össze, ha akarja, az összeg egészét felhasználhatja egyetlen juttatásra, illetve a különböző juttatások közül az arányt is szabadon megválaszthatja. A munkavállalók szempontjából a rendszer népszerűsége az egyedi igények kihasználásának jobb lehetőségével magyarázható.

A költséghatékonyság egyik legfontosabb eszköze a dolgozók megtartása. A jó ösztönzési rendszer figyelembe veszi a dolgozói motivációit is. Mivel mindenkinek mások a preferenciái, érdemes lehetőséget nyújtani az alkalmazottaknak, hogy a rendelkezésre álló költségkeret terhére maguk válasszák meg a nekik legmegfelelőbb juttatási formát.
Sok munkaadó tévesen azt hiszi, a cafetéria-rendszer költségesebb, mint az egyszerű béren kívüli juttatások, mivel a cafetéria-rendszerben felhasználható egyéni keret bruttó összeget jelent, az egyes juttatások után adózniuk kell a munkavállalóknak. Viszont ezek az elemek törvényileg eltérő adózási kötelezettség alá esnek. A keretből igénybe vett összegből a nettó, kézhez kapott értékén felül az adót is levonják. A munkavállaló tehát akkor jár jól, ha minél kisebb adójú elemeket választ, mert akkor bruttó keretének nagy részét kézhez kapja. Ezért elengedhetetlen a cafetéria bevezetése előtt hosszadalmas és precíz előkészítése a munkáltatói oldalon (pl. szerződések, juttatási csomagok, elemek összeállítása, tipikus igények felmérése, hatékony és érthető kommunikáció, megfelelő információk a munkavállalók felé). A cégek tehát azért térnek át a cafetériára, mert jóval költséghatékonyabb, mint a hagyományos juttatási rendszer, ráadásul a rendszer – a hiedelmekkel ellentétben – nem vonz magával jóval több adminisztrációs feladatot. Ma már Magyarországon is egyre több cég alkalmazza ezt a jövő juttatási rendszereként is emlegetett juttatáscsomagot.
A juttatások sokrétűek lehetnek. Ma már szinte mindenhol elterjedt a felső-, illetve középvezetőknek adott gépkocsi, illetve telefonhasználat, vagy az étkezési utalványok, vagy például az önkéntes magánnyugdíj-pénztári kiegészítés. Azonban ezeken az elterjedt formákon túl is sok egyéb lehetőség van egyéb, béren felüli juttatásra.
A juttatások fő fajtái: 
Nyugdíjbiztosítás, életbiztosítás, balesetbiztosítás, egyéni egészségügyi biztosítás, egyéni egészségügyi biztosítás a táppénz és a fizetés közti különbség fedezésére, utazási biztosítás, végkielégítés, karriergondozás, kedvezményes hitelek, kedvezményes áruvásárlási kölcsönök, utazási hozzájárulás, albérleti hozzájárulás, költözési segély, vállalati termék kedvezményes megvásárlása,
tagdíj átvállalás szakmai szervezetekben, pótszabadság, szabadnapok, alkotói szabadság, tanulmányi szabadság, sport- és szabadidős tevékenységek, vállalati gépkocsi, étkezési hozzájárulás, kedvezményes étkeztetés, ruhapénz, telefonszámla-térítés,
mobiltelefon, tandíjak átvállalása, étkezési és melegétel utalvány, ajándékutalvány, beiskolázási utalvány, internetutalvány.Látható, hogy a cafetéria-rendszerben alkalmazandó juttatásoknak “csak a képzelet szab határt”.
(Forrás: www.jobinfo.hu)