A bútoradományozás 3 gyenge pontja Megoldottuk! 

Bútoradomány, Segítség a lépéselőnnyel!A bútoradomány a legnagyobb problémákat felvető segítségnyújtásunk. Szinte minden hónapban beérkezik hozzánk valaki akinek szüksége van bútorokra. A Lépéslőny Egyesület és partner szervezetei évek óta a szükséget szenvedők segítésén dolgozik, ezt is megoldjuk lassanként, csak szólj ha van felesleges bútorod amit sívesen felajánlanál, olyanoknak akiknek ez egy új otthont jelentene!

Mi a probléma a bútoradományokkal?

Eddig nem tudtuk megoldani a bútorok tárolását, mert amikor szükség van bútorokra, akkor azonnal van rá szükség, mert ez nem olyan mint a ruha, hogy lecserélni kell.
Fedél nélkül maradt emberek szükségmegoldása egy új otthon megteremtésére. Ideiglenes szálláshelyekről amikor költözni kell, valami véglegesbe, már nincsenek barátok akikre számíthatnának.
Ebben akarunk segíteni, csak sokkal jobban! Szükség van bútorokra,és arra is, hogy az adományod jó helre kerüljön.

Első gyenge pont: Elszállítani amikor feleslegessé válik

Egyetértünk abban, hogyha valaki felajánlja eddigi otthonának bútorait az már önmagában nagy segítség, viszont azoknak akiknek nem telik használt bútorra se, azoknak a szállítása is megoldhatatlan feladat?
Ebben is segítenek a Lépéselőny munkatársai és önkéntes segítői!

Második gyenge pont: A bútoradomány megfelelő tárolása

A bútoradományok amikor kikerülnek egy lakásból, hogy eladományozzák azokat, szinte mindig kifogástalan állapotban, vannak! De nagyon ritka, hogy egyből végleges helyre kerüljenek.
Kaptunk most egy nagyszerű lehetőséget, hogy tudjunk tárolni szekrényeket, asztalokat és székeket. Teljes lakás bútorzatot akár!
Amit jó szívvel tudunk mi is átadni a rendszeresen hozzánk forduló nincsteleneknek.
Fantasztikus, hogy végre van egy raktár amiben megfelelő helyen tudjuk megőrizni a bútoradományok minőségét.

Harmadik gyenge pont: Bútoradományát eljuttatni azokhoz akiknek ez óriási segtség lenne!

Most tudja adni használt bútorait? De nem ismer olyanokat akiknek ez a mindent jelenti? Mi sajnos rendszeresen találkozunk ilyen igénnyel is, és csak ritkán tudtuk eddig megoldani hogy minden egyszerre legyen adott.
Olyan aki elajándékozná megunt bútorait, és olyan akinek éppen akkor van rá szüksége, de volt rá emberünk és jármű amit igénybe tudtunk venni a szállításhoz. De nem volt megoldható hogy legyen egy bútor lerakat.
Jelezze felénk ha bútorait eladományozná, mi el tudjuk szállítani megunt bútorait, lecserélésre szánt íróasztalát, szekrényeit.
lehet hogy már holnap tudjuk kinek égető a szüksége rá. S ha mégsem, akkor meg tudjuk őrizni míg eljön a pillanat, hogy nagylelkűsége célba érkezzen segítségünkkel.
Igen jelenleg is egy vidéki vidéki kis ház lakhatóvá tételén ügyködünk, ha van valami amivel segíthetsz: Szólj bátran nekünk!