Munkatársunk sikerélménye a balmazújvárosi autós találkozón

autós találkozó

Munkatársunk, Raszava Gábor részt vett a VW- és konszern autós találkozón, amelyen második helyezést ért el. A találkozót idén nyolcadik alkalommal rendezték meg Balmazújvároson, több kategóriában lehetett nevezni. Megváltozott munkaképességűként Gábornak mindez óriási élmény volt, és örömmel mesélt sikereiről. 

Mi a célja az autóstalálkozóknak?
A hasonló autóstalálkozók célja megmutatni saját kocsinkat, megismerni az újításokat. A rendezvényen találkozhatunk szakemberekkel, akiktől tanácsot kérhetünk és természetesen baráti kapcsolatokat építhetünk. Központi eleme a találkozóknak, hogy megcsodáljuk mások fejlesztéseit és értékeljük azokat. Közösen ötletelünk, inspirálódunk, hogy legközelebb már mi is valami nóvummal álljunk elő.

Milyen programok színesítették a rendezvényt?
Május elsején, reggel nyolc órától várták a helyszínen a résztvevőket, különböző izgalmas programokkal, versenyekkel. Kilenc órakor “városébresztő felvonulással” vonultunk végig Balmazújváros területén, majd tíz órától lehetett jelentkezni a versenyekre. Volt autó szépségverseny, limbó verseny, felnikitartó verseny, kipufogó hang és kipufogó füst verseny. A délutáni órákban pedig az eredményhirdetésre került sor.

Milyen kategóriában neveztél és mióta vagy az autók szerelmese?
Körülbelül hét éve szereztem meg a jogosítványomat. Felemelő érzés volt, amikor végre megvettem a sajátomat és oda mehettem ahova csak akartam. A balmazújvárosihoz hasonló autós találkozók iránt néhány éve kezdtem el komolyabban érdeklődni, nyári időszakban, szinte minden hónapban részt veszek egy versenyen, kisebb-nagyobb sikereket elérve. A VIII. VW konszern autós találkozón a Legszebb Golf 4 kategóriában neveztem, ahol második helyezést értem el, elégedett vagyok az eredménnyel, persze még van hova fejlődni. A jövőben szeretnék hangnyomás versenyre is benevezni, ahol saját hifimet mutathatom be.

autós találkozó

Milyen átalakításokon esett át az autó és miket tervezel még?
Jelenleg alufelni, ablak sötétítés, ledes hátsó lámpa és festett első lámpák vannak az autón. A lökhárítóba szélesség jelzőt raktam és az alját feketéről ezüstre festettem. Hátulról leszedtem a gyári feliratokat, a motorburkolatot pedig bordóra festettem. A csomagtartóba egy 800 wattos mélynyomó kapott helyet, egy erősítővel. Legközelebbi átalakítás az ültetés, ami által négy centivel alacsonyabb lesz az autó, valamint a kasztnit fogom fényeztetni vagy fóliázni. De a tervek sora mindig gyarapodik.

Hova szeretnél legjobban eljutni, mi a nagy álom?

Az álom, hogy kiállíthassam az autómat az ausztriai Wörthersee találkozón,  ami Európa legrégebbi és legnagyobb Volkswagen-találkozója. Egy kisebb célom pedig, hogy Budapesten, az Autó-Motor Tuning Shown tudjam megmutatni a kocsimat.

Sz.N. 

2016.05.03.