Anyacsavargók Debrecenben. Csatlakozz te is!

Anyacsavargók

Ha szeretnéd az anya-lánya kapcsolatodat megérteni, fejleszteni, megérezni, átélni, megélni, ismerni, akkor csatlakozz hozzánk. A legújabb kezdeményezésünk az Anyacsavargók program, amely igazi közösségteremtő erővel bír, értéket közvetít, összeköti a múltat s a jelent. 

Anyánktól, nagyanyáinktól, ősanyáinktól láthatatlan sorskötelékeket örökölhetünk. Saját életünk és női felmenőink sorsa között párhuzamokat fedezhetünk fel, amelyek megismerése hozzásegíthet bennünket gazdag tapasztalatokhoz, élményekhez, jó kapcsolódásokhoz és önmagunk megértéséhez. Ez a program olyan tudást kíván átnyújtani, ami támogat minket ezen az úton. 

Napjainkban egyre nehezebb megtalálni a közös hangot gyermekeinkkel vagy éppen szüleinkkel, pedig az egészséges családi kapcsolat elengedhetetlen feltétele, hogy megértsük és támogassuk egymást. Talán az anya-lánya viszonyt nevezhetjük a legváltozékonyabbnak. Míg gyermekkorában te jelentetted számára a támaszt, a megnyugvást, kamaszkorában a barátok kerülnek előtérbe. Már nem veled osztja meg a legféltettebb titkait, nem biztos, hogy hozzád fordul ha gondja van. Bár próbálsz küzdeni a kialakult helyzet ellen, nem mindig sikerül.

“Néha makrancos, kibírhatatlan, önfejű, sőt goromba, az anya nem érti, mi történik azzal, akit a szíve alatt hordott, akit a saját képére próbált formálni, hol a lányát kárhoztatja vérig sértetten, hol önmagát…”(Susan Jonas&Marilyn Nissenson: Anyák és lányaik)

Minden önismeret kérdése? 

Részben. Fontos, hogy tisztában légy saját értékeiddel, érzelmeiddel, főleg abban az esetben, ha egy hevesebb vita közepén találod magad lányoddal/édesanyáddal. Lényeges, hogyan reagálod le a nézeteltéréseket: konstruktívan kezeled, megoldást próbálsz találni vagy elveszted az önkontrollt?

Anyacsavargók programunk éppen ezekben a kérdésekben segít neked. Abban, hogy megtaláld az összhangot önmagaddal és szeretteiddel.  

Az Anyacsavargók Sétájára hozd el magaddal lányodat, édesanyádat, nagymamádat, unokádat, lányodat vagy testvéredet! Hisszük, hogy több, a női létre jellemző pszichés vagy testi betegségtünet azért alakul ki, mert mi nők keveset vagyunk együtt. Gyere el és jelenléteddel adj energiát, érzést a többieknek!

További információ: Anyacsavargók/Facebook 

2016.08.31.