Lépéselőnyben az egyetemi állásbörzén!

állásbörze

A Debreceni Egyetemen idén sem maradhatott el az állásbörze, ami a vidéki felsőoktatási intézmények között a legnagyobb rendezvény. A Lépéselőny Egyesület is részt vett az eseményen, az érdeklődőknek lehetősége volt kipróbálni álláskeresési társasjátékunkat, tájékozódhattak szolgáltatásainkról, illetve válogathattak a legfrissebb álláslehetőségek között.

A reggeli órákban elkezdődtek az előkészületek, a standok már készen várták a látogatókat. A regisztráció után minden kiállító elfoglalta a helyét. Közel száz kiállító érkezett az Állásbörzére, a cégek és szervezetek nem kizárólag állásajánlatokkal. Hanem gyakorlati helyekkel, szakmai programokkal, hazai-és nemzetközi projektekkel várták a látogatókat. Egyesületünk segítő tevékenységének legfontosabb területe az esélyegyenlőségi célcsoportok munkába állásának előmozdítása, önálló álláskeresésre felkészítés, vállalkozóvá válással kapcsolatos információk átadása, pályázati tanácsadás, szociális és életmód tanácsadás. Az ingyenes képzésszervezés és képzések indítása is része a munkába állást segítő komplex szolgáltatási struktúrának. Évente több mint ezer fő felkészítését végezzük. Munkaerő-közvetítési szolgáltatási területünk feladata a hátrányos helyzetű, illetve a megváltozott munkaképességű munkaerő felkészítése és belföldi közvetítése.

“A Debreceni Egyetem 1997 óta rendezi meg az egyetemen az Állásbörzét. Az állásbörze célja a frissdiplomás és az adott félévben diplomát szerző hallgatók számára a munkaerő-piaci lehetőségek biztosítása, az álláskeresés megkönnyítése, az elhelyezkedési kultúra fejlesztése.”

állásbörze

Standunkat a teljes értékű munkavállalók mellett, megváltozott munkaképességű, fogyatékkal élő személyek is felkeresték az állásbörzén. Akiknek tudásunk legjavát nyújtva igyekeztünk segíteni. A társadalmi felelősségvállalás jegyében különféle szolgáltatásokkal és tanácsadással kívánjuk elősegíteni a hátrányos helyzetű álláskeresők munkaerő-piaci re-integrációját. Az elmúlt évek gyakorlata és tapasztalatai azt mutatták számunkra, hogy tevékenységünk iránt az álláskeresők igénye  fokozatosan erősödött.

Munkatársaink ezúttal is felkészülten fogadták az álláskeresőket, bemutatták programjainkat (Lélekszerda), képzéseinket (Anyaerő, munkaerő tréning, álláskeresési technikák tréning, stb…), fogyatékkal élők számára nyújtott szolgáltatásainkat (Konfliktus Kezelési Klub, ÖCSI-Klub, Életvezetési tanácsadás, TACSI-Klub, Személyiségfejlesztés, Filmklub)

Az álláskeresők tájékozódhattak szolgáltatásainkról: 

–pályaorientációs tanácsadás;
–álláskeresési technikák;
–tréningek (kommunikációs, stresszkezelő, motivációs, konfliktuskezelő stb.);
–életvezetési- és élettervezési tanácsadás;
–önkéntesek fogadása;
–klubfoglalkozások és szakmai (tovább)képzések.

Az Állásbörze eredményesen zárult, bízunk benne, hogy tudtunk segíteni az álláskeresőknek.

2016.04.20.