Kerüljön velünk lépéselőnybe, ha elakadt az álláskeresésben

álláskeresés

A megváltozott munkaképességűek és/vagy fogyatékkal élők számára a rehabilitációs tanácsadás segítséget nyújt a munkaképesség visszaállításához, a munkavégzéshez szükséges feltételek kiépítéséhez és az új lehetőségek feltárásához.

Gyakori tapasztalat, hogy a fogyatékkal élők és/vagy a megváltozott munkaképességűek is küzdenek életvezetési, mentális és pszichés problémákkal, vagy nehezen ismerik fel azokat a lehetőségeket, amelyek segítségével érvényesülhetnek a munka világában. A rehabilitációs tanácsadás segítségével a problémák újrastrukturálhatóvá és átdolgozhatóvá válhatnak számukra. Az egyéni tanácsadások során ajánlott önálló rehabilitációs munkaterv kidolgozása.

A munkaerő-piaci re-integrációs programokban résztvevő megváltozott munkaképességű, valamint fogyatékossággal élők számára közvetlen nyújtható, rehabilitációs szakember által adott segítség és tanácsadás, melynek célja elősegíteni az egyén visszakapcsolódását a munka világába.

 „Károsodásból vagy fogyatékosságból eredő társadalmi hátrány, korlátozza, esetenként meg is akadályozza, hogy az egyén betöltse kortól, nemtől, társadalmi és kulturális tényezőktől függő normális, mindennapi szerepét. A hátrány ily módon nem más, mint a károsodás, a fogyatékosság társadalmivá válása, mely igen súlyos kulturális (tanulás), társadalmi (önellátás), gazdasági (önellátás) és egyéb következményeket von maga után az egyén mindennapi életében.” – a WHO értelmezése a fogyatékkal élők hátrányairól.

A résztvevők azok a megváltozott munkaképességű és a fogyatékkal élő személyek, akiket személyes érdeklődésük miatt, vagy a mentor javaslatára szükséges rehabilitációs tanácsadásba bevonni. A rehabilitációs tanácsadásra történő jelentkezés történhet önkéntesen, egyéni úton vagy a mentorok javaslatára.

Mit takar a rehabilitációs tanácsadás? Hogyan segíti az álláskeresést? 

 • a megváltozott munkaképességű és/vagy fogyatékos személy munkavállalását és munkavégzését
 • akadályozó egészségi tényezők feltárása
  • a munkával szemben támasztott elvárások, értékorientáció, képességek, érdeklődés meghatározása,
  • motiváció meghatározása,
  • képességekre alapozható elhelyezkedési lehetőségek feltárása
  • a megváltozott munkaképességű álláskereső foglalkoztatásának támogatása: szolgáltatások által
 • keresése vagy támogatás nyújtása
  • rehabilitációs munkaterv kidolgozása közösen a szakemberrel.

Támogasd „Munkára Fel! A teljes életért! programunkat a TESCO áruházakban!

Minden szavazat számít.

Köszönjük!

2016.05.28.