Akadálymentesített kirándulások a 4 fal közzé bezártság ellen

Akadálymentesített helyekre szívesen ellátogatunk kitörni a megszokott programok közül a Szivárványház fogyatékkal élő ellátottjaival. Ennek oka az, hogy megelőzzük a 4 fal szindrómát, azaz a bezártság érzetét!

Akadálymentesített élmények

A közös kirándulások, séták és kiállítás látogatások mind olyan élmények, amelyek messzebbre mutatnak térben és időben, mint amit egy átlagos napon megélhet egy fogyatékkal élő. Igaz az internet sok csodát tud szemlátomást bevarázsolni a szobába, ahol sokan leélik az életüket, de ez nem egészséges lelkileg. Szükség van a közösen együtt, másokkal, sorstársakkal és egészséges emberekkel töltött időre, a világba való kimerészkedésre. és ebben nyújtunk mi segítő kezet.

Fogyatéllak élő ellátottjaink akadálymentesített kirándulása a FórumbanAktuális kirándulásunk a Debreceni Fórumban

A Debreceni Fórum időről időre eljuttat bennünket olyan fantáziavilágba, ami túlmutat egy egyszerű kiránduláson, egy nagyerdei sétán, vagy egy színházlátogatáson. Most az őskorba tehetünk bepillantást képzeletünk és a Debreceni Fórum üzletház segítségével. Szeretjük ezt a helyet, mert teli van élettel, nyüzsgéssel. Sokat segít az is hogy ez is egyik olyan hely, amit akár kerekes székesek is bejárhatnak teljesen. Mert a Fórum akadálymentesített épület.
A Mamutok és ősemberek világa, szépen volt bemutatva, érdekes volt és most néhány héten keresztül visszatérő téma lehet az esős napokon is, amikor bezár minket az időjárás a négy fal közzé, mert szerencsére a közös élmény és a képzelet világa együtt segít leküzdeni a fásultságot, a depressziós időjárást. Könnyebb így fejlesztő feladatokat is elvégezni, hogy van mögötte élmény. Természetesen lehet, hogy filmklubunk is kicsit elkalandozhat az ősember világa felé.

Ha úgy látod, hogy szeretteidnek szüksége lenne egy jó társaságra, vagy hasonló élményekre, akkor látogass el fogyatékkal élő családtagoddal a Csap utca 36-alá keress  fel bennünket és tégy egy próbát.

Ha ti is úgy gondoljátok, segítünk  egy akadálymentesített élet megélésében!

Mert fogyatékkal élőnek és a gondoskodás terhén könnyítenél magadon.