Adományosztás a Tiszalöki Református Egyház Oltalmazó Otthona részére

Téliruha Adományok a Debreceni Lépéselőny Egyesület segítsége rászorulók számára

A Lépéselőny Egyesület ismét ruhaadományokat küldött a Tiszalöki Református Egyház Oltalmazó Otthona És Háza részére. A Foglalkoztatási Központ munkatársa, Huri Valéria közreműködésével ismét sok rászoruló családnak segítettünk, hiszen a téli időszakban nagy szükség van tiszta és meleg ruhaneműre. 

A Tiszalöki Református Egyház Oltalmazó Otthona 2000. év januárjában alakult meg. Az egyház tulajdonában lévő leromlott állapotú, korábbi szükséglakások kerültek felújításra.  Hat lakrészből áll az otthon, a lakrészek külön konyhával és fürdőszobával rendelkeznek. Az otthonban folyamatos munkarendben 24 órás ügyelet működik.

Kik kerülhetnek be a Családok Átmeneti Otthonába?

-Krízishelyzetben lévő családok, akiknek lakhatása az elhelyezés hiányában nem lenne megoldott, s a gyermeket emiatt el kellene választani szülőjétől.
-Várandós anyák, leányanyák, akiknek veszélyeztetve van a születendő, illetve megszületett gyermekük egészsége.
-Környezeti és természeti katasztrófa következtében hajléktalanná vált családok, akik a helyzet normalizálódásáig védőhelyhez juthatnak.
-Lakhatási problémákkal küzdő családok.

A Családok Átmeneti Otthonának előnye

A gyermekek nem veszítik el családjukat. A szülők közvetlen felelőssége fennmarad, szülői felügyeleti jogukat gyakorolhatják, gondozáshoz, neveléshez támogatást nyernek. Biztos fedelet jelent a helyzet megnyugtató rendezéséig, s ha csonka családban is, de családban marad a gyermek. Igénybevétel módja: Személyes megkeresésre vagy más intézmény megkeresésére történik. Az intézményvezető ellátási szerződést köt a beköltözővel, rendelkezésére bocsátja a lakrészt. Megismerkedik a szociális munkatárssal, aki segíti a bentlakót a továbbiakban. A bentlakás ideje alatt mentális, szociális kríziskezelés folyik, valamint a család segítése az önálló életvitel felé haladásra. Az igénybevétel ideje: az otthon a krízishelyzetbe került családok számára 1-2 naptól maximum 12 hónapra biztosít átmeneti szállást.

Tiszalöki Református Egyház Oltalmazó Otthona és Háza:

4450 Tiszalök, Hősök tere 6.

(06-42) 278-953

2016.11.09.