Már a Debreceni Pagony könyvesboltban is várjuk a ruha,-játék-és könyvadományokat

adomány

A Lépéselőny Egyesület főként a munkanélküliek, egészséges valamint megváltozott munkaképességű álláskeresőknek segít az elhelyezkedésben. Célcsoportjuk a pályakezdők, kismamák, alacsonyan képzettek, megváltozott munkaképességűek, hátrányos helyzetű, fogyatékkal élő személyek. Októberben első alkalommal kihelyezték adománygyűjtő dobozukat a Debreceni Pagony könyvesboltban, ahova gyermekruhákat, játékokat, könyveket, egyéb adományt is várnak. Céljuk, hogy a beérkező adományokat eljuttassák a rászoruló kisgyermekes családoknak.

Debrecen szívében működtetik a Szivárványház Fogyatékos Személyek Nappali Ellátó Intézményét, amelynek elsődleges és alapvető feladata a fogyatékossággal élő emberek hátrányainak enyhítése. Esélyegyenlőségük megalapozása. A társadalom szemlétének megváltoztatása. Az egyesület 2012 óta valósít meg rehabilitációs programokat megváltozott munkaképességű és fogyatékos személyek képzése és foglalkoztatása céljával.adomány

A foglalkozási rehabilitációs szakmai program célja

A megváltozott munkaképességű munkavállalói csoportok foglalkoztatási helyzetét elemezze. Felmérje, és az adott szervezeti keretek sajátosságaira figyelemmel meghatározza a foglalkoztatottak rehabilitációjának megteremtéséhez szükséges célokat, valamint az azok eléréséhez szükséges eszközöket. Védett műhely keretében munkakipróbálást, valamint a munkagyakorlat szerzés keretében munkalehetőségeket is biztosítunk. Különböző tanácsadások segítségével –munkatanácsadás, rehabilitációs tanácsadás, pszichológiai tanácsadás, pályaorientációs tanácsadás, csoportfoglalkozások, álláskeresési tanácsadás- fejlesztjük a hozzánk fordulók tudását, hogy magabiztosabbak, sikeresebbek legyenek a munkaerő-piacon.

Szabadon látogatható képzés rendszeresen:

A szakmai tudás támogatása mellett odafigyelnek az egyesületet felkeresők lelki fejlődésére is. Lélekszerda programsorozat heti rendszerességgel várja mindazokat, akik érzelmi-és értelmi intelligenciájukat tudatosan szeretnék fejleszteni. Szakpszichológus segítségével járják körbe azokat a témákat, problémaköröket. Ezek azok a problémák, amelyekkel a mindennapokban szembesülhetünk.  A gyász feldolgozása, a szeretet megélése, önuralmunk, akaraterőnk fejlesztése, az ünnepnapok megélése, testünk kommunikációja és sok egyéb hasznos, informatív témakör.

Ezenkívül havonta szerveznek adományosztást telephelyükön, amellyel elsősorban a hátrányos helyzetű kis-és nagycsaládosokat kívánják támogatni.

Elérhetőség:

Lépéselőny Közhasznú Egyesület

4026 Debrecen, Csap utca 36.

Telefon/Fax: 52/321-666

E-mail: foglalkoztatasikozpont@gmail.com

Adószám: 18565133-2-09