Adni és kapni egyaránt jó érzés

Adni jó érzés. A jótékony társadalmi tevékenység mindennapjainkban jelen van, viszont karácsony tájékán sokkal inkább a figyelem középpontjába kerül. Ugyanakkor fontos, hogy ne csak a jeles napok idején gondoljunk a hátrányos helyzetű, nélkülöző emberekre, hanem az év többi napján is.

Adni akarunk Önzetlenül szeretetből. 2012. december 20-án a Lépéselőny Egyesület a Debreceni Foglalkoztatási Központban adományosztást szervezett a rászoruló családoknak, miközben a gyerekeket karácsonyi játszóház is várta. Ez azonban nem valósulhatott volna meg a támogatóink és magánszemélyek segítsége nélkül, akik önzetlenül ajánlották fel adományaikat. Ezért ezúton is hatalmas köszönettel tartozunk a rászorulók nevében is!

Adni jó dologA szeretet jegyében adni:

Elsőként Huri Attiláné, a Lépéselőny Egyesület egyik alapító és oszlopos tagja a Karácsony témájában irodalmi szemelvényeket olvasott fel:

  • Luther Márton: Mennyből jövök most hozzátok
  • Lukács Evangéliuma 2. rész, 1-20.

Ezt követően Váradi Jánosné, Hajnalka, a SIKK Egyesület elnöke köszöntötte meleg szavakkal a jelenlévőket, majd Áldott Karácsonyi Ünnepeket kívánt, emlékeztetve mindenkit, hogy az ünnepek közeledtével még inkább figyelnünk kell egymásra, magunkra, családunkra, a környezetünkben élőkre, valamint hátrányos helyzetben lévő embertársainkra.

A gyerekek átvették az egyesület által összeállított mikulás csomagokat, majd őket kézműves játszóház várta, míg szüleik és családtagjaik a könyv- és ruhaadományok közül válogathattak kedvük szerint, átvették a nekik szánt felajánlásokat. A kellemes hangulatról karácsonyi zenék, illetve közös éneklés gondoskodott. A megjelentek számára szendvicsek, gyümölcslé, gyümölcsök (alma, narancs stb.), szaloncukor, valamint különféle egyéb édességipari termékek (nyalókák, cukorkák stb.) elfogyasztására volt lehetőség.

Civilek a társadalomért

A civil szervezetek a világon és hazánkban egyaránt már számtalanszor bebizonyították, hogy képesek hidat képezni a társadalom egyes rétegei között. Egyesületünk is összekötő kapocs a segíteni akarók és a segítségre szorulók között, legyenek azok adományozók és rászorulók, álláskeresők és munkáltatók.

Hisszük és valljuk, hogy összefogással a különféle társadalmi problémák sikeresen orvosolhatóak, s mindenki képes adni és kapni egyaránt, jó szívvel.

 

Király László