Célunk a munkáltatók és a társadalmi felelősségvállalás segítése!

Munkáltatók és a Társadalmi felelősségvállalásMunkáltatók képviselőivel és vezetőivel való kapcsolataink alapja a társadalmi felelősségvállalásról való együtt gondolkodás. Ez mind szép és jó lehetne egy idealizált világban, ahol mindenki érzékeny és figyelembe kívánja venni a hátrányos helyzetben élők szempontjait is. De egy vállalkozón sokkal több a felelősség és kevésbé ezek a szempontok az elsődlegesek döntései meghozatalában.

A munkáltatók számára olyan feltételrendszerek alakultak ki, amelyek törvényi szabályozása támogatja a CSR folyamatokat. Közös értékalap alakulhatott ki munkáltatók és munkavállalók közöttA társadalmi felelősségvállalás önként vállalt és az alapvető normák betartásán felüli. Ezzel a  munkáltatók egyre jobban tudnak azonosulni, mert kiemeli őket az átlagból.

Hogyan kezdődik a változás a munkáltatók gondolkodásmódjában?

Ha képesek vagyunk velük szót érteni, az a megtérülés és a gazdaságosság nyelve. A Debreceni Foglalkoztatási központban olyan munkáltatók személyzeti és gazdasági vezetőivel dolgozunk és gondolkodunk együtt a jövőn, akik képesek hosszú távra tervezni! Mert ebben tudunk segíteni azon szervezeteknek, akiket nem a múltjukban meghozott döntések irányítanak, hanem az okos döntések.

Az, hogy egy munkáltató felé mi mindenben tudunk segítséget nyújtani a fenntartható fejlődés és a társadalmi felelősségvállalás terén, előre nem mondható meg. A Foglalkoztatási Központ munkatársai és forrásai mi mindenben tudnak hozzájárulni egy vállalkozás, egy gazdasági szervezet fejlődéséhez? Ez csak egy interjút követően lehet meghatározni, de már az első lépések is képesek gyors megtérülést hozni az általunk javasolt változtatások eredményeképp.

2015.10.15